Децата забравят да пишат на ръка, намаляват умствените им способности,

...
Децата забравят да пишат на ръка, намаляват умствените им способности,
Коментари Харесай

Родители на бой срещу дистанционното

Децата не помнят да пишат на ръка, понижават умствените им качества, разясняват педагози
Родители започнаха в обществените мрежи обществена борба против отдалеченото образование. Те упорстват годината да стартира присъствено без значение от всичко, тъй като другият вид вреди освен на знанията, само че и на здравето и душeвността на децата. Констатацията за съществени просветителни пропуски по време на пандемията направи и самото просветително министерство в своя разбор след края на предходната образователна година. Оказа се, че децата се разконцентрират след дългото взиране в екрана, или пък единствено се записват в час и стартират да си пишат. По време на тест някои просто преписват от хартиения учебник на екрана. Мнозина признават, че са зазубряли това, което не могат да запомнят.

Вероятно и точно заради това Групата " Да запазим учебното заведение като средище за децата " във фейсбук събра 1800 членове за първите 24 часа откакто бе основана, а през днешния ден е доста по-голяма. Тя адресира до институциите отворено писмо против отдалеченото образование, което съгласно членовете й ощетява съществено децата и понижава умствените им качества.

" Виждаме, че няма подготвеност у българските ръководещи да провеждат присъствена образователна година, тя ще бъде трета подред ", съобщи Магдалена Абаджиева, учител в Българска академия на науките и майка на две деца в учебна възраст. " В обществото доминира желанието за присъствено образование. Трябва да има държавническо решение. Децата губят способността си да пишат на ръка и да предават наличие на текст със лични думи. Писането на ръка е извънредно значимо, по този метод се създават качества за изложение и се поддържа моториката на ръката ", акцентира Абаджиева. " Училището с лека ръка се прежалва. Отглеждаме деца, които ще имат понижени умствени качества ", счита още тя. " Отказвам да приема, че най-голямата заплаха за обществото са отворените учебни заведения. Искам някой да ми изтъкне съществени доказателства, че отворените кръчми са по-малка заплаха от отворените учебни заведения. 50% присъствено образование е извънредно незадоволително. Другите 50% не престават да са в перманентна почивка ", разяснява и Цветана Милчева, учител по български език и литература с над 30-годишен стаж.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР