Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания ще се

...
Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания ще се
Коментари Харесай

В яслите в София ще приемат децата с хронични заболяванията по общия ред

Децата със специфични просветителни потребности и хронични болести ще се одобряват в яслите в София с класиране, а не с медицински документи, както е в този момент. Това е част от измененията в приема в общинските образователни заведения за най-малките, които през днешния ден одобри Столичният общински съвет.

Същата смяна беше направена и за приема в детските градини и в първи клас в общинските учебни заведения в столицата.

В главните критерии има смяна, като те се понижават от досегашните 5 на 3, като водещ още веднъж е адресът. Така, в случай че един от родителите има непрекъснат адрес в Столичната община, детето ще получава 3 точки, а за сегашен 2 точки. По още една точка ще се дава, в случай че адресът попада в административния регион на яслата. По една точка ще се дава, в случай че един от родителите е работещ, в отпуска за развъждане на дете или студент в университет в София.

Социалните критерии ще са 10, или с два повече от в този момент. Децата с двама умряли родители ще получават 6 точки, а тези с един - по 3. По три точки ще се дават на децата от фамилии, в които един от членовете е с над 70% неработоспособност, с един незнаен родител, настанените в приемни фамилии или близки до родителите и децата в риск.

За фамилии с 3 или повече деца ще се дават 2 точки. По една точка ще получават децата близнаци или в случай че имат брат или сестра, които посещават яслата.

Децата с хронични болести ще получават по 3 точки, а тези със специфични просветителни потребности - по 7. Класирането се резервира както е в този момент - най-вече точки (3) се дават за първо предпочитание и минимум (1) за третото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР