Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в

...
Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в
Коментари Харесай

Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в Банско, ще зарадват почитателите на фолклора

Децата от Общинска лятна школа по музика – 2019 в Банско с началник Марин Бърдарев, ще зарадват феновете на фолклора със своите осъществявания от ефира на Българска национална телевизия 2.



Екип на предаването „ Пазители на традициите”, направи филм, в който можете да видите прелестните и надарени деца на Банско. На тях се пада виновната задача да учат, съхраняват и популяризират фолклорните обичаи на родния си град. Това са Симона Захова, Славчо Коцов, Йоана Варина, Лили Сътън, Радостина Кехайова и Иван Джолев, като Радостина и Иван са носители на голям брой награди от влиятелни национални фестивали и състезания. Участие във кино лентата имат и децата от Фолклорен танцов състав „ Веселие” с началник Десислава Баханова.



Изпълнения на деца от тази школа, са включени в учебниците по музика за 2-ри и 3-ти клас, което е извънредно самопризнание за Марин Бърдарев като музикант и възпитател. Той бе почетен с първа премия в състезанието „ Децата и фолклора”– 2019, началник е на школа пo китара в Банско и е главен уредник на обичайни концерти, които към този момент девет години събират на една сцена негови възпитаници, с познати и одобрени имена в българската поп музика.



Автор и водещ на предаването е Десислава Димчева, оператор – Феодор Сургов, режисьор - Елица Цветанова.„ Пазители на традициите”, можете да гледате в събота - 2-ри ноември от 11.00 часа по Българска национална телевизия 2.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР