Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните ...

Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните

Децата стоят три пъти по-дълго пред компютрите в пандемията

Децата остават съвсем тройно по-дълго от предложеното време пред дисплеите на електронните устройства по време на пандемията. Това сочи ново канадско изследване, представено от " МедикълЕкспрес ". Средно подрастващите прекарват пред мониторите съвсем шест часа всеки ден, съгласно данните, събрани от откривателите от университета на Западно Онтарио. Някои даже се взират в дисплеите на електронните си устройства още по-дълго време-зашеметяващите 13 часа на ден. Канадските педиатри предлагат децата над петгодишна възраст да остават по два часа пред дисплеите, предава 24 часа.

Учените пресмятат общото време, в което малчуганите гледат телевизия, употребяват компютри, смарт телефони или играят на видеоигри. В проучването вземат участие родители с деца на възраст сред шест и дванадесет години. Те попълват дистанционно въпросник, посредством който се прави съпоставяне сред времето пред електронното устройство и другите ежедневни действия преди и по време на пандемията. Доброволците също по този начин дават отговор и на казуси, свързани с равнищата на стрес и присъединяване на децата в другите типове действия.

Изводите са, че повечето родители са уплашени, а подрастващите остават пред електронните устройства много по-дълго време. Специалистите предизвикват родителите да направляват потреблението на електронните устройства от децата и да възнамеряват дейностите, които не са свързани с употребата на високотехнологични уреди.

 

 

Източник: manager.bg