Децата не трябва да минават на онлайн обучение. Коронавирусната инфекция

...
Децата не трябва да минават на онлайн обучение. Коронавирусната инфекция
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Децата не трябва да минават на онлайн обучение |

Децата не би трябвало да минават на онлайн образование. Коронавирусната зараза при тях протича леко. Учителите би трябвало да бъдат предпазени, коментира по БНР доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

" Процесът от март тази година на компликациите на пандемията ще премине и през просветителната система, само че хората там последователно ще придобият опит. Да, с тестването е малко по-трудно, системата към момента е тромава. Коронавирусите съществуват измежду нас, не можем към момента да унищожаваме вируса, само че би трябвало да го отслабим ", разясни лекарят.

„ Маската е най-хубавата отбрана. И за болния, и за здравия. Трудно е за децата да ги носят, само че хигиената е също значима – родителите би трябвало да обясняват ограниченията, както и да не пращат детето си болно на учебно заведение. Затварянето на учебни заведения не е вярната стъпка. Детската душeвност е ранима и тези неща ще се появят в бъдеще. Няма да има съществени огнища, в случай че се внимава. Родители и учители би трябвало да работят взаимно за възпитанието на детето в тази посока “, безапелационен беше доктор Брънзалов.

„ За да има резултат като общ имунитет в обществото от противогрипните ваксини, би трябвало да има покритие от към 75% от българското население, а ние сме доста надалеч от това ", сподели още общопрактикуващият доктор.

„ Имаме увещание, че за възрастните хора над 65 години са обезпечени 180 хиляди дози противогрипни ваксини и се надявам това да стане по-бързо, тъй като сега в аптечната мрежа ваксини няма. А за снабдяването на нашите кабинети с ваксини и слагането им на рисковите групи, доколкото знам, договарянията не са финализирани. Но се надявам да се работи бързо. Тази година са със 60 хиляди дози допълнително, което е и планувано, а и пациентите са удовлетворени от това, че предходната година си сложиха ваксина и ние отчитаме, че те боледуваха по-малко, което ни облекчи в обстановката на ковид. До две седмици чакаме да имаме ваксини по кабинетите, тъй като и хората ни питат “, уточни доктор Брънзалов.

На този стадий няма проблем с слагането на наложителните ваксини при децата, регистрира персоналният доктор.

„ При децата коронавирусната зараза минава леко и безсимптомно. Учителите би трябвало да бъдат предпазени. Да съблюдават колкото може отдалеченост. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР