Деца от цялата страна ще се включат в инициативата тази

...
Деца от цялата страна ще се включат в инициативата тази
Коментари Харесай

„Часът на програмирането” – писането на код не е за избрани

Деца от цялата страна ще се включат в самодейността тази събота

Всеки може да научи основите на програмирането…
(снимка: CCO Public Domain)

Б езплатна софтуерна работилница ще се организира тази събота (14 декември ) в Училищна Телерик Академия по мотив интернационалния ден „ Часът на програмирането ” (Hour of Code). Очаква се да вземат участие към 70 деца на възраст сред 7 и 13 години, оповестиха уредниците.

Hour of Code се организира за пета поредна година в партньорство с CoderDojo България, Дигитална национална коалиция и Microsoft България. Тази година децата са поканени да вземат участие в STEAM (научно-технологична) работилница – програмиране в code.org с пъзела на играта Minecraft, основаване на мини софтуерен план и присъединяване в научни опити.
още по тематиката
Инициативата цели да покаже, че работата с код не е за определени, а всеки може да научи основите на програмирането, акцентират от Microsoft.

Децата ще се срещнат с писането на код и ще изследват какво е изкуствен интелект с образци от същинския свят, при които AI е оказал помощ да бъдат предотвратени пожари. Те ще основат код, с цел да спрат пожари и да спасят село в света на Minecraft. Безплатният урок по писане на код с Microsoft MakeCode е разполагаем за всеки с Windows, macOS или iPad.

По време на работилницата децата ще могат да основат своя STEAM коледна картичка, употребявайки електронни детайли и художествени материали. Също по този начин ще вземат участие и в занимателни научни опити.

За присъединяване в събитието е нужна предварителна регистрация. Клубовете, които вземат участие в програмата на CoderDojo България в цялата страна (около 40), както и учебните заведения, са поканени да се включат в самодейността и да проведат „ Часът на програмирането ” със своите деца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР