Деца от ДГ „Космонавт“ посрещнаха най-хубавия сезон - лятото с

...
Деца от ДГ „Космонавт“ посрещнаха най-хубавия сезон - лятото с
Коментари Харесай

В ДГ „Космонавт“ посрещнаха Еньовден и лятото СНИМКИ


Деца от ДГ „ Космонавт “ посрещнаха най-хубавия сезон - лятото с цветно празненство. Празникът бе под надпис „ Здравей, слънчево лято “.

На старта на тържеството децата бяха подготвили стратегия и за още един прелестен празник-Еньовден-ден, отдаден на билките, слънцето и водата. Малчуганите, разграничени на групи, рецитираха стихчета, пяха песнички и извършиха танци, с които пресътвориха част от обичаите на празника.Децата демонстрираха, че билките имат лековита мощ и от тях се вият китки и венци, които се окачват на разнообразни места в дома.На този ден момите, изпълнени с вяра и религия в положителните сили на природата, излизат по поляните и берат билки заран рано, преди изгрева на слънцето.



След като показаха какво са научили за Еньовден, децата изпяха няколко радостни песнички, отдадени на лятото-„ На море “, „ Бански на лалета “ и „ Ваканция “.

Гости на събитието бяха заместник-кметът на регион „ Северен “ инж. Илиян Козарев и младши специалист „ Здравеопазване” Петя Кирова.



„ Благодаря на шефа на ДГ „ Космонавт “ госпожа Десислава Тотева за поканата и опцията да присъстваме на това необикновено празненство.Децата се показаха превъзходно.В този прелестен безоблачен Еньовден поисквам на всички да сте здрави и с общи старания да успеем да запазим тези красиви обичаи и да ги предадем на бъдещите генерации “, сподели инж. Илиян Козарев.







Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР