Детето-чудо на световния тенис Кори Гоф затвърди репутацията си на

...
Детето-чудо на световния тенис Кори Гоф затвърди репутацията си на
Коментари Харесай

Детето-чудо Гоф триумфира в Линц

Детето-чудо на международния тенис Кори Гоф затвърди репутацията си на феномен. 15-годишната американка завоюва първата WTA купа в своята кариера, триумфирайки на шампионата в Линц (Австрия). В разногласието за трофея Гоф победи с 2:1 сета (6:3, 1:6, 6:2) латвийката Йелена Остапенко.

По този метод Кори, която е на 15 години и 7 месеца, стана деветата най-млада в историята, вдигала трофей в конкуренция на WTA. В тази ранглиста, ръководена от Трейси Остин, която печели в Портланд през 1977 година на едвам 14 години и 28 дни, компания на Коко прави именитата Габриела Сабатини. Гоф обаче е първата, родена през новия век, с сходно достижение.

The winning moment@CocoGauff | #TeamUSATennis pic.twitter.com/0wPDZguBXp
— USTA (@usta) 13 октомври 2019 година

Американката стигна до триумфа и с мигане от ориста, откакто отпадна още в квалификациите в Линц, губейки от германката Тамара Корпач, само че влезе в главната скица като " благополучен губещ ".

Впоследствие съперничката ѝ в осминафиналите Катерина Козлова (Украйна) се отхвърли в третия сет поради травма.
Феноменът Кори Гоф се класира за първи WTA край (ВИДЕО) 15-годишната американка влиза в топ 100 от понеделник
Гоф обаче се оправи по впечатляващ метод с холандката Кики Бертенс в четвъртфиналите, преди да отстрани и Андреа Петкович.

Така от на следващия ден Кори ще е най-малко №80 в международната класация, което я трансформира във втората най-млада дебютантка в топ 100... след българката Сесил Каратанчева. Гоф е на 15 години и 209 дни, а Сесил бе на 15 години и 179 дни при своя пробив през 2005 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР