Деспина Спану, директор „Дигитално общество, доверие и киберсигурност“ към ГД

...
Деспина Спану, директор „Дигитално общество, доверие и киберсигурност“ към ГД
Коментари Харесай

IT Hub Connect 2018: Деспина Спану ще говори за кибер-сигурност и дигиталната стратегия на ЕС


Деспина Спану, шеф „ Дигитално общество, доверие и киберсигурност “ към Групово дело „ Съобщителни мрежи, наличие и технологии “ (DG Connect) към Европейската комисия ще презентира в Ден 2 на IT Hub Connect. Тя ще вземе присъединяване в Потока „ Кибер-сигурност “ и ще приказва по тематики, свързани с киберсигурността на Европейски Съюз, тактики и по какъв начин да се координират те сред страните и континетнтите.

Деспина Спану дава отговор за политиките по киберсигурност и правомерност, цифрова цялост на персоналните данни, съгласуваност на градовете и подвижност, цифрово здравеопазане и електронно ръководство и електронна идентификация.

Преди това е била директро по въпросите на потребителите в Групово дело „ Правосъдие и консуматори (2013-2017). Нейна отговорност е била политиките за потребителите, законотворчество за потребителите и маркетинга и сигурност на храните. В тази си роля тя следи последните промени в законите, касаещи потребителите и влизането им в действие, както и консолидираното на потребителските политики в тактиката за единния цифров пазар. Тя е била и консултант в Главна дирекция за здраве и консуматори към Европейска комисия, където дава отговор за за връзката и управлява работата по тактики за ръководство на хронични заболявания, в това число приносът на Европейски Съюз към Генералната асамблея за здраве на Организация на обединените нации.

Тя е била заместник-началник на европейския комисар за опазване на здравето и консуматори господин Киприану (2004-2008) и на комисаря по здраве, продължаващо обучение и просвета господин Василиу (2008-2010).

Деспина Спану стартира своята кариера в Европейска комисия в Групово дело „ Конкурентоспособност “ през 2003 година Преди това тя практикува европейско право в брюкселския офис на юридическа адвокатска фирма от Съединени американски щати. Тя от кипърски генезис, член е на Атинската адвокатска гилдия и има докторска степен по европейско право от Университета в Кеймбридж.

IT Hub Connect 2018 ще се организира на 26 и 27 март 2018 година в София Тех Парк. Организатори са Американската комерсиална камара в България и Индийско-българската бизнес камара и събитието е под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Сред главните компании, които поддържат събитието, са Софтуер Груп, Майкрософт България, Виваком, RSA, Ърнст и Янг България, Уникредит Булбанк, Делойт България, IBM, PwC, Телелинк и други

Желаещите да участват към момента имат опцията да се записват. За контакт: [email protected].

Американската комерсиална камара в България (АмЧам) сплотява над 340 американски, български и мултинационални компании в страната. За своите 22 години в България Камарата се трансформира във водеща бизнес асоциация, като основател на събития на настоящи тематики в региона на стопанската система, интернационалните и национални политики, обществената сфера.

Индийско-българската бизнес камара е основана през 2015 година и сплотява компании от разнообразни бизнес браншове с дълготрайни ползи за бизнес сред България и Индия. Благодарение на разнородни начинания, както и на съдействието си с най-големите индийски бизнес организации, и поддръжката от двете държавни управления, Камарата е неповторима платформа за контакти и правене на бизнес с безграничната по благоприятни условия Индия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР