Десислава Дишлиева, която беше съдена и оправдана по делото за

...
Десислава Дишлиева, която беше съдена и оправдана по делото за
Коментари Харесай

Бившата балдъза на Брендо съди прокуратурата за 500 000 лв.

Десислава Дишлиева, която беше съдена и оправдана по делото за проведена незаконна група на Евелин Банев - Брендо за пране на над 20 млн. лв. от наркотрафик, е завела дело против прокуратурата по Закона за отговорността на страната (ЗОДОВ). Това видя " Сега " в деловодството на Софийския градски съд. Дишлиева, която е сестра на някогашната брачна половинка на Банев Моника Добринова, упорства да получи 500 000 лева обезщетение от държавното обвиняване, съобщи.

Дишлиева беше упрекната по делото през 2007 година, а процесът завърши дефинитивно през 2018 година - 11 години е била упрекната и подсъдима за закононарушение, което не е направила. Добринова също беше подсъдима и оправда по делото, по което Брендо получи 6-годишна присъда. И тя води дело за обезщетение поради оправдателната си присъда. То към този момент завърши на 2 инстанции. Първоначално прокуратурата беше наказана да й заплати 118 000 лв. - 100 000 лв. за морални вреди от противозаконното обвиняване и още 18 000 лв. за имуществени вреди поради платените от нея адвокатски възнаграждения. На втора инстанция обаче това обезщетение беше фрапантно понижено. Според апелативните съдии справедливото обезщетение за моралните й вреди е 15 хиляди лева Те оставиха в действие решението, с което държавното обвиняване е наказано да заплати 18 хиляди лв. за адвокатските възнаграждения, т.е. общо 33 хиляди лева

Евелин Банев-Брендо беше арестуван през септември 2021 година край Киев, където се е укривал с непознати документи. Освен 6-годишната си присъда от България, Банев има и присъди от Италия и Румъния - 20 и 10 години затвор, все за закононарушения, свързани с опиати, по-специално с кокаин - от организирането на трафик до прането на пари от продажбите. Прокуратурата изпрати до украинските управляващи искане за екстрадиция на Брендо, само че искания за това имат и Италия и Румъния. Оказа се обаче, че Банев е освободен от ареста, защото през 2015 година публично е станал украински жител, а Конституцията на страната не разрешава екстрадиция на техни жители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР