Десислава Атанасова осъди Корнелия Нинова по дело, заведено от лидера

...
Десислава Атанасова осъди Корнелия Нинова по дело, заведено от лидера
Коментари Харесай

Десислава Атансова спечели делото срещу Нинова и на трета инстанция, председателката на БСП осъдена да плати 4000 лева

Десислава Атанасова осъди Корнелия Нинова по дело, заведено от водача на Българска социалистическа партия против ГЕРБ. Делото е за изказванията на Атанасова, че соцлидерката лъже, че е проверявана от трима основни прокурори за договорката с " Техноимпекс ".
 
Това излиза наяве от решение на Върховния касационен съд (ВКС) от 23.11.2022 година, което е дефинитивно и не предстои на обжалване. Делото е по тъжба на Корнелия Нинова против Десислава Атанасова, по която лидерката на Българска социалистическа партия желае Атанасова да й заплати сумата от 30 000 лева за нанесени неимуществени вреди с изказвания, изнесени в медиите.
 
 Корнелия Нинова Корнелия Нинова
Корнелия Нинова е потвърдена " госпожа Лъжа ", постанови Върховният касационен съд.  Повод за желае на Нинова против сегашния ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС станаха изявления, в които Атанасова, назовава Нинова " госпожа Лъжа ", тъй като е твърдяла, че е проверявана от трима основни прокурори за приватизацията на Техноимпекс и никой нищо не е намерил.
 
По новото дело, извоювано ог Атанасова, с документ от прокуратурата се потвърди, че Нинова не е проверявана от държавното обвиняване за Техноимпекс НИКОГА, т.е. е излъгала в това свое изказване. Най-забавната част от " в действителност откритите " условия в решението са споменаването съответно с имената им на Техноимпекс и Нинова като образци за неприятна приватизация не къде да е, а в книга " Корпуцията - главен детайл в ръководството на Съюз на демократичните сили ", издадена от... Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия през 2001 година Същата партия, която Нинова в този момент оглавява по подигравка на ориста.
 
В изявление на 30 ноември 2017 година по телевизия Канал 3 Атанасова твърди: " не е правилно, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е проверявана от трима основни прокурори за договорката за " Техноимпекс ", както тя твърди, в действителност никой не я е проверявал ". 
 
Съдът е показал, че всяко от тези изказвания се основава на цитати от писмото на основния прокурор от 29 ноември 2017 година, от книгата " Корупцията - главен детайл в ръководството на Съюз на демократичните сили юни 1997 година, издадена от Българската социалистическа партия, чийто ръководител е ищцата, както и на публикации от уеб сайтове в Интернет.
 
Според съда тези обстоятелства са пресъздадени от Д. А. достоверно и никой от тях не съставлява изнасяне на лъжа. Поради това за никой от тези обстоятелства ответницата не може да носи отговорност.
 
След тези уточнения, съдът е показал, че от процесните изказвания на  Аатанасова  твърдения за обстоятелства са следните: Първо, че съгласно писмото на основния прокурор Нинова не е проверявана по отношение на приватизацията на Техноимпекс. Съответно, че изказванията й, че е проверявана от трима основни прокурори, са неистина.
 
Според решението на Върховен касационен съд изказванието на Атанасова не съставлява неистина и Нинова е излъгала, че е проверявана три пъти от прокуратурата по тази договорка. Нинова е наказана да заплати на Атанасова 2400 лева, адвокатски възнаграждения, а на Политическа партия " ГЕРБ " сумата от 1700 лева направени разходи по делото. 
Ето и цялото решение на съда:
 
 Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Източник: Zonanews  Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Източник: Zonanews  Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Източник: Zonanews  Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Решението на Върховен касационен съд по делото на Нинова против Атанасова Източник: Zonanews
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР