Деси ВЕЛЕВАСлед тригодишно вето върху продажбата на общински жилища в

...
Деси ВЕЛЕВАСлед тригодишно вето върху продажбата на общински жилища в
Коментари Харесай

След три години вето София продава 1500 общински жилища

Деси ВЕЛЕВА

След тригодишно несъгласие върху продажбата на общински жилища в София, през вчерашния ден бе позволено близо 1500 от тях да бъдат продадени. Апартаментите се намират в 22 региона на София. Докладът със описите ще бъде утвърден на днешната сесия на Столичния общински съвет. Наемателите им ще имат право да ги купят на по-високи от досегашните цени, откакто преди месец Столичният общински съвет реши да ги вдигне с към 70 на 100.
Както ДУМА неведнъж писа, общинските жилища в София се продават на мощно занижени по отношение на пазарните цени и това ги прави доста привлекателни за наемателите им. Продажната цена нормално бе колкото данъчната оценка. В резултат на дългогодишната процедура общинският фонд мощно се сви и сега е под 10 000. Общината обаче се задейства и приготви нова разпоредба за използването му. В нея се планува настаняване както на нуждаещи се, по този начин и на други групи хора на преференциални, само че по-високи от сегашните цени.
Също по този начин се стопира продажбата на жилищата от наематели, настанени по новата разпоредба. Вече са събрани доста възражения по документа, които ще бъдат систематизирани и някои от тях ще бъдат взети поради.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР