Десетте финалисти в 12-то издание на конкурса Мениджър на годината,

...
Десетте финалисти в 12-то издание на конкурса Мениджър на годината,
Коментари Харесай

Златната десетка за титлата Мениджър на годината 2019

Десетте финалисти в 12-то издание на състезанието " Мениджър на годината ", проведен от списание " Мениджър " към този момент са известни. Имената им бяха оповестени на публична конференция през днешния ден в Софийската опера и балет. Оттам, за всеки от тях стартира и пътят към сцената на спечелилия. Те ръководят едни от най-големите и авторитетни компании в страната и са извоювали с достиженията си място в българския и европейски бизнес хайлайф. Приходите на ръководените от тях бизнес организации надхвърлят 625 млн. лв. .

Президентът на България Румен Радев ще връчи кристалната статуетка на спечелилия на церемония церемонията за излъчването на " Мениджър на годината 2019 ", която ще се състои на 4 ноември в Софийската опера и балет, заяви Деница Димитрова, шеф на Разузнавателна служба на Турция Прес ООД, издател на сп. " Мениджър ", уредник на състезанието. Тя разгласи имената на новите кандидати за купата. " Мениджър на годината 2019 " ще бъде определен след финалния, трети кръг на конкуренцията, в който се правят оценка личностните качества на всеки от кандидатите през 360 градусова оценка, включваща профилирани изявленията както със самите участници, по този начин и с техни чиновници и сътрудници. 

Двама от 10-те топ мениджъри на България за тази година затвърждават достиженията си, като попадат за следващ път във финалната десетка. Това са Ивайло Славов - финалист за трета поредна година и Радослав Николов - финалист за втора поредна година и за трети път в Златната десетка на състезанието. 

Третият кръг, който е и последният стадий от конкуренцията дава 10% от общата тежест на окончателните оценки, по които става класирането за купата. С най-висока тежест са финансовите резултати – 50% и въведените положителни корпоративни практики – 40%, измерени в досегашните стадии, разясни Силвия Пенева, ръководещ съучастник в консултантската компания Делойт България. Компанията е създател на методологията, по която организира селекцията и оценката на претендентите. Тази година 50 кандидати от 10 сектора на стопанската система подадоха документи за състезанието. 40 от тях минаха във втори кръг от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Приходите на фирмите , ръководени от класиралите се във втория кръг участници, са близо 3, 242 милиарда лв. (по данни за 2018 г.). Ръстът на приходите на всички участници е 21% на годишна база (2018/2017). Ръстът в EBIDTA на участниците в Етап 2 е 14% на годишна база (2018/2017).

От всички подали документи за присъединяване  най-много са водачите  от ИТ промишлеността – 31% са участниците от бранш „ Информационни технологии, цифровизация и бизнес решения “. 16% са от бранш „ Фармация и опазване на здравето “. 13% са участниците от „ Производство “. По 6% са от „ Финансов бранш “, „ Търговия на едро “, „ Изнесени услуги “. По 3% са от секторите „ Строителство “, „ Туризъм “, „ Медия и реклама “, „ Недвижими парцели “. Характерното за тазгодишното издание на състезанието е повишаването на участниците от здравния бранш, означи Силвия Пенева.

Чужденците, кандидатствали за купата  през тази година са единствено двама.  Жените  участнички са 19%.

Нов акцент в 12-тото издание на състезанието е надграждането му с морални критерии . За задачата бе основан и написан Етичен кодекс, обобщаващ полезностите, правилата и виновните бизнес практики, които градят и поддържат култура на честност. Подписвайки кодекса, всеки участник на процедура заявява, че води бизнеса си транспарантно, почтено и ползва положителни управнически практики, Весела Илиева , изпълнителен шеф на „ Юник Естейтс “ ООД, член на съвета на шефовете на AG Capital и ръководител на съвета на шефовете на „ Адрес “ и „ Имотека “, Йордан Гинев, съосновател и вицепрезидент на „ Булпрос Консултинг “ АД, който представляваше на конференцията финалистът за трета поредна година Ивайло Славов.

Инвестициите в привличане, задържане и ръководство на фрагменти са приоритет номер 1 за участниците в състезанието през 2019 година. 84% от тях показват точно тази област като водеща за политиките, които са развивали и имат намерение да развиват. Сред останалите водещи предпочитани области за висшите мениджъри на България са развиването на артикули, услуги и нововъведения - 69% и оптимизация на процесите - 53%

" Този конкурс оказва помощ на хора като нас освен да си сверят часовника и да подхващат в точния момент смяна на курса в случай че се постанова, само че и оказва помощ на бизнес водачите да получат видимост и самопризнание на резултатите, които реализират. Да бъдеш един от финалистите в " Мениджър на годината " значи триумф, значи огромно самопризнание за вашите професионални качества ", съобщи " Мениджър на година 2018 Александър Димитров ",  ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на „ А1 България “ , който  приветства Топ мениджърите на България за 2019 година в качеството си на алегоричен хазаин на днешната конференция.

Генерален спонсор на 12-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е А1.

Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и с поддръжката на:  Fibank, Johnnie Walker, MFG,  British American Tobacco Bulgaria, СИ Финанси, Mondelēz International, Rompetrol,  Volkswagen България, Bulgaria Insurance, Актавис ЕАД, Bocconi AUBG, Rene gourmet group  Медийни сътрудници на събитието са: bTV, в. " 24 часа ", Дарик, Bloomberg TV Bulgaria

Представяме ви /подредени по азбучен ред/ финалистите в 12-то издание на състезанието „ Мениджър на годината " - най-престижното и само по рода си съревнование за висши достижения в бизнес водачеството:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР