Десетото юбилейно издание на най-голямата образователна програма за космически технологии

...
Десетото юбилейно издание на най-голямата образователна програма за космически технологии
Коментари Харесай

Програма Космически Предизвикателства ще подготвя нови кадети за десета поредна година

Десетото юбилейно издание на най-голямата просветителна стратегия за галактически технологии и проучвания в България - "Космически Предизвикателства " стартира на 2 септември. Уникалният формат на програмата разрешава на младежи сред 16 и 28 - годишна възраст да получат скъпи на практика познания и опит в перспективни области като галактическо инженерство, астрофизика, галактическа медицина и биотехнологии, галактически науки и софтуерно предприемачество. Участниците ще имат опцията да разработят собствен личен първообраз въз основата на същински наносателит.

Техни ментори в предизвикването ще бъдат инженери от българската сателитна компания ЕндуроСат, както и водещи специалисти от организации като Американската галактическа организация NASA, Европейската галактическа организация ESA, Масачузетския софтуерен институт MIT, Калифорнийският софтуерен институт Caltech, Станфорд и доста други.

В рамките на пет седмици, кадетите ще би трябвало да проектират, построят и тестват потребен товар за спътник, който да бъде интегриран в спътник на ЕндуроСат. Освен техническата подготвеност на своя първообраз и неговата употреба, те ще би трябвало да приготвят и бизнес модел, който да защитят пред уредниците на програмата и екипа на ЕндуроСат.

"Космическите проучвания и свързаната с тях инфраструктура ще стават все по-важни за актуалния свят. Космическият бранш се развива с изключителна скорост и това ще докара до огромни промени в доста промишлености през идващите 10 години " - съобщи по този мотив Райчо Райчев, основател на „ Космически провокации “ и създател на ЕндуроСат. „ Програмата дава опция да стартираш своята галактическа кариера и да участваш в действителни галактически планове “.

Имаш единствено 5 дни да аплайваш на адрес: https://www.spaceedu.net/signup/

„ Космически провокации “ е лидерска стратегия за галактическо образование, ориентирана към младежи (18 – 26 години). Тя включва лекции и презентации, разграничени в тематични модули: галактическо инженерство, пролог в галактически системи и технологии, галактически приложения, разбор на галактически задачи, пролог в астрофизика и астрономия, изкуствен интелект (Al) и роботика, галактическа медицина и биотехнологии, галактическо предприемачество. Всеки модул включва работни извършения и практики, както и характерни екипни планове. Те се основават на цялата образователна стратегия, като се изисква от галактическите кадети да показват своето мултидисциплинарно схващане за галактически науки, технологии и приложения. Над 75% от времето в програмата е отдадено на на практика действия по създаването на действителен първообраз на галактическа система.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР