Десетото юбилейно издание на ACT Фестивал за свободен театър ще

...
Десетото юбилейно издание на ACT Фестивал за свободен театър ще
Коментари Харесай

Театър в пандемия: между живото сценично изкуство и видео игрите

Десетото юбилейно издание на ACT Фестивал за свободен спектакъл ще приключи с новаторската немска продукция Homecoming - театрална игра, в която артисти и фенове вземат участие дружно, от у дома.
Автори на спектакъла са немският колектив Machina Ex , който създава новаторски представления и съоръжения на границата сред пърформанс и компютърни игри.
 Десет български спектакъла на десетия ACT Фестивал за свободен спектакъл Десет български спектакъла на десетия ACT Фестивал за свободен спектакъл
Десет спектакли ще показват българската самостоятелна сцена на юбилейното издание на ACT Фестивал за свободен спектакъл. Тази година фестив...
Сюжетът на Homecoming се развива в една опция на настоящето време - есента в дългата година на пандемията. Млада жена се завръща в родното си село, тъй като към този момент не може да си разреши наема в огромния град. Агенция изпраща дебели писма до всички европейски семейства, с цел да направи оценка на устойчивостта на популацията по време на рецесия. А в интернет поражда придвижване, което възхвалява доброволното мъжество като метод на живот, различен на копнежа по релаксация.
В „ Homecoming “ феновете си остават у дома. От там те се насочат да изследват една история, която доближава надалеч оттатък личните им четири стени, в познати и далечни пространства в интернет, представления онлайн и чат сесии.

Участието на ACT Фестивал за свободен спектакъл на Homecoming е премиера на представлението отвън Германия. Със своя нетрадиционен, интерактивен и включващ формат спектакълът ще бъде оригиналност като цяло за театралната аудитория в България, която сигурно до момента не е взела участие в такова премеждие.
 Десетият юбилеен АСТ Фестивал за свободен спектакъл - сред ЕКО и ЕГО Десетият юбилеен АСТ Фестивал за свободен спектакъл - сред ЕКО и ЕГО
600 задгранични посетители, 100 български спектакъла, 20 задгранични продукции, 3 копродукции и над 70 уъркшопа, работни срещи, майсторски...
Homecoming е част от артистичната селекция на ACT Фестивала, която тази година включва още 4 задгранични представления, 1 копродукция и 10 български продукции - витрина на най-хубавото на самостоятелната сцена у нас и в Европа.
Пълната стратегия на фестивала е на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР