Десетокласникът в специализирания учебно-научен център на Уралския федерален университет Денис

...
Десетокласникът в специализирания учебно-научен център на Уралския федерален университет Денис
Коментари Харесай

Руски ученик направи рекордно възпроизвеждане на числото Пи

Десетокласникът в профилирания учебно-научен център на Уралския федерален университет Денис Бабушкин попадна в съветската Книга на върховете, откакто възпроизведе по памет над 13 хиляди математически знака на цифрата Пи, заяви пресслужбата на вуза за РИА " Новости ".

На дъска в особено помещение младежът съумя да възпроизведе за 6 часа и 20 минути дружно с почивките 13 202 знака. Проверката на резултатите и процедурите за потвърждаване на върха са лишили към два месеца, като едвам през октомври Бабушкин е получил тапия и публично удостоверение, че е вписан в Книгата на върховете на страната.

Денис видял преди година информация за надпревари за запаметяване на знаците на цифрата Пи, когато му пристигнала концепцията да счупи съветския връх и почнал да тренира.

Предишното достижение принадлежеше на учителя по история Владимир Кондряков, който съумя да възпроизведе 13 183 числа. Световният връх за запаметяване на знаци на цифрата Пи след десетичната запетая се държи от индийския студент Раджвир Мин, който през март 2015 година възпроизведе 70 000 знака.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР