Десетокласник от Математическата гимназия се озова в престижния списък на

...
Десетокласник от Математическата гимназия се озова в престижния списък на
Коментари Харесай

Радостин от Пловдив е най-младият в класация на Forbes

Десетокласник от Математическата гимназия се озова в влиятелния лист на отличените в тазгодишната ранглиста " 30 под 30 “ на списание Forbes България. Радостин Чолаков е най-младият иноватор в селекцията за водещи млади водачи, изобретатели и бизнесмени, подготвени да трансформират средата, към нас. Това е деветото издание на плана в България, което отличава достижения в ceктoри като бизнес, спорт, обществено предприемачество, просвета, технологии, опазване на здравето, просвета и медии. Условието е номинираните да са посочили забележителен триумф в своята област и да въплъщават полезностите на Forbes за предприемачески дух и иновативност.

" Това е в действителност съществено и отговорно самопризнание, благодаря за номинацията, селекцията и професионалното отношение “, разяснява Радостин в обществените мрежи.

През последните месеци негови разработки в областта на изкуствения разсъдък започнаха да се употребяват от български компании и институции за просветителни планове. Електронните учебници на издателство “Просвета " да вземем за пример получиха реален синтезиран гласов прочит и по този начин могат да се употребяват по-пълноценно от деца със усложнения или дислексия.

Радостин работи и в партньорство с новаторска компания, където способства за софтуерни артикули, предвиждащи придвижванията на крипто пазарите и предоставящи опция за алгоритмично трейдване.

Талантливият десетокласник е и първият повторен притежател на премията “Отличниците на България " на в. 24 часа и МОН, като този път тя му бе присъдена за разработка на изкуствен интелект на български език.

от президента, защото на Националната олимпиада по осведомителни технологии през тази година завоюва първото място в категория " Разпределени уеб приложения “ и бе измежду отличените на още десетки надпревари.

— премиите БАИТ. Той взе оценката в Младежката категория, главно поради стартираната от него платформа АзБуки.ML. Идеята на " АзБуки.ML “ е да събере разнообразни логаритми и стратегии за обработка на езика. Този изкуствен интелект може да се приложи в доста разнообразни сфери в онлайн бизнеса. Платформата съставлява цялост от стратегии, които проучват речта както на граматично ниво, по този начин и смислово, с цел да извличат потребна информация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР