Десетките предложения, изпратени в инициативата на кмета на Благоевград -

...
Десетките предложения, изпратени в инициативата на кмета на Благоевград -
Коментари Харесай

Нови автобуси и градски линии за Благоевград

Десетките оферти, изпратени в самодейността на кмета на Благоевград - " Ти предложи, кмете направи! " към този момент стартират своята реализация. След като благоевградчани всеобщо изпращаха искане за основаване, структуриране и потребление нови спирки за градския превоз в града, самодейността към този момент влиза в ход.
Стартовата дата е първи април, а предстоящите спирки за 17. Новото в плана, част от заричане на кмета на Камбитов, е връзката сред всички спирки, която ще се реализира при Трето главно учебно заведение в града. Пресечната точка се намира съвсем в центъра на града и е извънредно добра локация за всички, които желаят да сменят обещано транспортно средство.
Една от най-очакваните линии е тази от парк " Бачиново ". Линията беше болна тематика за благоевградчани, които нямаха по какъв начин да стигнат от крайните квартали до оживения парк, който лятото служи за разходки и туризъм. По същата линия ще може да се стига до горското стопанство и разклона за с. Хърсово. Новост е и линия 10, която ще даде на потребителите на градския превоз седем курса до кв. " Орлова чука " - ситуиран в периферията на града, както и връзка сред други два крайни квартала - кв. Еленово и кв. Струмско. Жителите на двата квартала имаха недоволства от години, че им е доста мъчно стигането до работа, в случай че тя е ситуирана в центъра на града, поради което им се постановяваше да употребяват таксита или персонален автомобил. Новaта връзка сред кварталите, както и смяната в част от другите линии улеснява това и би нормализирала трафика в града.
Новите автобусни линии водят след себе и до нови рейсове. Добрата самодейност на общината се разраства и старите рейсове са сменени с нови, които дават отговор напълно на европейските екологични стандарти. Всички нови рейсове разполагат с електронни осведомителни табла, като от общината оповестяват, че на по-късен стадий се чака и внедряване на гласова осведомителна табела. Освен това, за всички, които пътуват постоянно, от общината плануват издаването на електронни карти за градския превоз. Те ще бъдат на преференциални цени и ще могат да бъдат закупени от постройката на автогарата в града.
Всичките новости, свързани с градския превоз в Благоевград, бяха посрещнати задушевно от жителите, които поздравиха кмета за спазеното заричане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР