Десетки затворници, много от които членове на голяма бразилска банда,

...
Десетки затворници, много от които членове на голяма бразилска банда,
Коментари Харесай

Масово бягство на опасни престъпници от затвор в Парагвай

Десетки пандизчии, доста от които членове на огромна бразилска тайфа, занимаваща се с опиати и трафик на оръжие и считани за " доста рискови ", избягаха в неделя от парагвайски затвор покрай границата с Бразилия, съобщи БГНЕС.
Затворниците, както бразилци, по този начин и парагвайци, избягали през тунел, изкопан от пандиза в граничния град Педро Хуан Кабалеро, съобщи представител на полицията. " Най-добрите ни чиновници са изпратени на границата, с цел да се опитат да задържат пандизчиите ", сподели представителят.
Прокопаният от пандизчиите тунел бил като по филмите, той даже имал вътрешно осветяване, сподели представителят на полицията. Той започвал от затворническа баня, а сред тунела и най-близкия пост за защита има единствено 25 метра. Разследващите са разкрили и стотици торби с пясък.
Броят на избягалите е 76, в това число 40 бразилци и 36 парагвайци, оповестиха управляващите. Министърът на правораздаването Сесилия Перес насочи остри рецензии, като съобщи, че на пандизчиите несъмнено са били нужни " няколко седмици ", с цел да построят тунела, и добави: " Очевидно е, че чиновниците не са знаели нищо и не са създали нищо. "
Управителят на пандиза беше уволнен и десетки пазачи бяха задържани.
Повечето от избягалите са членове на незаконна тайфа, известна като First Capital Command, една от най-мощните банди в Бразилия. Сред избягалите има взели участие в кръвопролитие предишния юни в пандиза Сан Педро, обявиха от полицията.
Сеселия Перес, министърът на правораздаването на Парагвай, изрази съмнение, че чиновници на пандиза вземат участие в " тази корупционна скица ", като добави, че избягалите се считат за " извънредно рискови ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР