Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско, предаде

...
Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско, предаде
Коментари Харесай

Трактор унищожи новозасадена гора край Мартен

Десетки засадени фиданки бяха унищожени край град Мартен, Русенско, съобщи Българска национална телевизия.

Това е станало нощес, откакто трактор със спуснато весло е разорал поляната и унищожил част от дърветата, посадени часове по-рано от доброволци.

За това алармират в обществените мрежи хора от Мартен, взели участие в залесяването.

По мотив Седмицата на гората на общинския терен в град Мартен през вчерашния ден бяха посадени близо 1 200 фиданки липа, акация и дъб. Дръвчетата бяха предоставени от Държавно ловно стопанство Дунав и засадени от доброволци. Вечерта, обаче, жителите на Мартен бяха сюрпризирани неприятно.

" Хората през целия ден се трудиха цяла ден носиха с тубите от единия край до другия вода да поливат дръвчетата. Деца, които се учеха на труд. И в един миг някой минава и унищожава това, което е трудът им и е доста тъпо, че има такива хора, които унищожават това, което другите основават за уюта, за чистия въздух на Мартен ", сподели жителката на Мартен Диана Ангелова.

Бизнесменът, чиято благосъстоятелност е тракторът, се извини във Facebook. Обясни, че не е знаел за дейностите на служащия си и се ангажира да възвърне вредите.

Кметът на град Мартен Димо Тонев към този момент е алармирал органите на реда за вандалската демонстрация.

За Българска национална телевизия той сподели, че вредите ще бъдат открити едвам когато стане ясно кои от дръвчетата са се хванали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР