Десетки занаятчии, улични артисти и производители на екологично чисти храни

...
Десетки занаятчии, улични артисти и производители на екологично чисти храни
Коментари Харесай

Празникът Нощ на Самоводската чаршия“ във Велико Търново събра десетки артисти и занаятчии

Десетки занаятчии, улични актьори и производители на екологично чисти храни се показват в осмото издание на празника „ Нощ на Самоводската чаршия “, който се организира във Велико Търново и е част от програмата за честванията на 110-ата годишнина от оповестяването на Независимостта.

Фасадата на Старата поща във Велико Търново „ оживя “ с уловените мигове с непреклонен български дух, запечатани на фотосите на Асен Великов при визитите му на над 100 фолклорни събора:

“Реших да бъде наблегнато на носията, по какъв начин е облечен българинът. Аз множеството диря страстта “, сподели Великов.

Русенката Дарина Георгиева внася въодушевление на Самоводското чаршия с нейните писани кратуни:

“Обработката по никакъв начин не е лесна. Това е една десетстепенна процедура като последните две неща към този момент са изобразяване и лакиране “.

Великотърновката Мила Милчева показва бродирани под лупа бижута:

“Много се надявам да се възродят българските занаяти, тъй като това е метод малко да загърбим ширпотребата “, разясни Милчева. 

Празникът на занаятите и „ Нощта на Самоводската чаршия “ с присъединяване на доста улични актьори и музиканти, концерти, пърформанси, детски представления и игри продължава до понеделник, в това число.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР