Десетки туристи, решили да почиват на плаж Болата през уикенда,

...
Десетки туристи, решили да почиват на плаж Болата през уикенда,
Коментари Харесай

Глобиха водачи, опитали да стигнат до Болата с коли

Десетки туристи, решили да почиват на плаж Болата през уикенда, отнесоха солени санкции за паркиране в предпазената територия.

Съвместната акция на Министерството на туризма, екоинспекцията във Варна, полиция и жандармерия провокираха недоволството на плажуващите, а жителите на прилежащото село Българево обявиха, че ще излязат на митинг, съобщи Нова телевизия.

Увредени са пясъчни дюни на централния плаж в Ахтопол

Между 1000 и 3000 лева рискуват да изгубят туристите, тръгнали към „ Болата”. Възмутени са, тъй като липсва каквато и да било табела, която да не разрешава минаването с коли. Оплакват се и от отношението на проверяващите.

„ Обвини ни, че откакто сме пристигнали на плажа е трябвало да знаем всички закони”, сподели недоволният Димитър Ганчев.

„ Когато дойдох, беше цялостно с коли и си помислих, че е законно да паркирам тук. Не знам къде другояче да спра колата”, описа екскурзиантът Сантяго Мигел.

Кметът на Българево от години чака промяна в статута на „ Болата”, тъй като е единственият плаж за най-голямото каварненско село. Именно на него локалните поданици разчитат за привличане на курортисти.

„ Ако продължава тази криза, ще затворим основни пътища като Калиакра – Каварна, Каварна – Шабла”, заплаши кметът Георги Янев.

След митинг на българевци през 2018 стартира процедура по изваждането на плаж „ Болата” от резерват „ Калиакра " и включването му в предпазена околност „ Степите “, където режимът е по-облекчен. Вече втора година обаче процедурата не е завършена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР