Десетки търговци бяха изгонени от пазара в Раднево в разгара

...
Десетки търговци бяха изгонени от пазара в Раднево в разгара
Коментари Харесай

Изгониха десетки търговци от пазара в Раднево

Десетки търговци бяха изгонени от пазара в Раднево в разгара на сезона за продажба на разсад, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.
Производители и търговци от Любимец се оплакаха още в петък, че не могат да осъществят продукцията си, откакто са изгонени от пазара в Раднево. Според тях заповедта на кмета доктор Теньо Тенев е още от края на работната седмица и съгласно нея, който не е от града не може да продава на пазара. По думите на търговците обаче са изгонени и локалните и то с полиция. Основанието е, че не се съблюдават противоепидемиологичните ограничения в изискванията на изключително състояние.
Затварят кооперативни пазари и цветни тържища до второ разпореждане
След като са изгонени в петък от Раднево, в събота търговците отиват в Харманли, където са срещнали по-добра организация и опция да продават продукцията си.

" Полицаите бяха пуснати не да охраняват народа или съблюдават наредби, или каквото и да било, а просто да ни смачкат, да ни унижат по всевъзможен метод. При мен беше смачкана една касетка от граждански служител на реда, от кое място да знам, че е служител на реда ", съобщи търговецът Лариса Атанасова. Тя сподели, че кметът на Раднево не е бил квалифициран по никакъв метод, пазарът не е бил дезинфекциран.
Според различен търговец – Весела Петрова, търговците дават отговор на всички условия – работят с маски, с ръкавици, имат дезинфектант и стоката не се пипа от купувачите.
" Разсадът си пораства, може да прерасте и не го ли продадем, ще би трябвало да го изхвърлим ", споделя младата жена.
Земеделският производител от Любимец Борислав Атанасов също се оплака от премеждията в Раднево.

„ Полицаите ни гониха. Вече всички сме на издихание в тая рецесия. Кметът беше безапелационен, че до 13 май няма да ни позволи да присъстваме на техния пазар. Всички бяхме принудени да напуснем пазара – и локални търговци, и външни търговци. Заплашиха ни с актове от 5000 лв. ”, сподели мъжът и изрази неразбиране за какво са гонени, в случай, че министър председателят споделил, че производителите ще работят.
Търговците се обръщат към властта с апела да им се позволи да продават стоката си, тъй като и народът има потребност от тях.

Междувременно в действие от през днешния ден е заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, издадена на 11 април, съгласно която се прекратява действието на кооперативните и фермерските пазари, както и цветните тържища на 12 април и от 16 април до второ разпореждане. В интервала 13-15 април се дава опция на всички търговци да осъществят своята продукция, включително и бързоразвалящите се артикули при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР