Десетки складове за търговия на едро с млечни продукти бяха

...
Десетки складове за търговия на едро с млечни продукти бяха
Коментари Харесай

Откриха 600 кг сирене с изтекъл срок в Пловдив

Десетки хранилища за търговия на едро с млечни артикули бяха тествани преди дни при огромна акция на полицията в Пловдив. Засечени бяха и негодни храни, заяви бТВ.

600 кг сирене с изминал период на валидност беше намерено в новопостроена складова база в Пловдив при акция на Икономическа полиция, направила инспекция в десетки търговски обекти. Според полицията сиренето е било предопределено за продажба в комерсиалната мрежа.

„ Ние намираме стоката наедно с другите артикули, които са предназначении за продажба в съответния обект, който е бил проверяван. Това не му е първото нарушаване. През 2019 година също са открит артикули с изминал период на валидност, само че от различен тип млечни артикули “, разяснява Георги Боюклиев, зам.-началник на отдел Икономическа полиция при ОД на МВР-Пловдив.

Търговецът, който е на пазара от 20 години, изяснява съществуването на негодния артикул с немарливост на чиновниците и е подготвен да заплати наложения му акт. Според него пандемията също оказва въздействие, защото по друго време стоките му не залежавали в склада.

„ Сиренето изтече на 4 януари. По една или друга причина чиновниците не са го видели, с цел да го трансферират към склад за негодна продукция, която би трябвало да отиде към екарисаж Варна. Поради общата икономическа обстановка в страната поради ковид и многото затворени обекти, заведения за хранене, оттова пристигна слабата продажба, заради което сиренето застоя и не можеше да се продаде “, изясни Николай Стефанов.

За миналата 2020 година Агенцията по храните в Пловдив е насочила към заличаване 1700 кг храни с неразбираем генезис или с изминал период на валидност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР