Десетки се състезаваха с лифта в Драгавелвци. Спортната инициатива Изпревари

...
Десетки се състезаваха с лифта в Драгавелвци. Спортната инициатива Изпревари
Коментари Харесай

Успяха ли професионални бегачи да изпреварят лифта в Драгалевци?

Десетки се състезаваха с лифта в Драгавелвци. Спортната самодейност „ Изпревари лифта “ се завърна след четиригодишно спиране. Стартът на планинското тичане беше даден в 10:00 часа на долната станция на лифта „ Бай Кръстьо “.

 © Българска национална телевизия
Над 100 души се включиха в тазгодишната конкуренция с лифта в Драгалевци. Интензивното трасе е дълго съвсем 2 км с денивелация 420 метра, а с цел да изпреварят лифта, участниците трябваше да го изминат за по-малко от 14:40 минути.
Димчо Мицов: Подготовката по принцип на дългобегача е целогодишна и е многогодишна. Аз се състезавам от 14- годишен, в този момент съм на 30 години, т.е. от към 16 години, и точно това е красивото.
Най-бързата жена в професионалната група приключи на девето място.
Антония Маринова: Обичам планинското тичане, изобщо бягането и по тази причина взех решение да се включа в това съревнование. Тъй като доста от дълго време не съм взела участие и ми липсваше тръпката, която е чудесна и атмосферата е чудесна.  "Изпревари лифта " се завърна на Витоша след 4-годишно спиране
Спортната самодейност "Изпревари лифта " се завърна на Витоша през днешния ден след 4-годишно спиране. Стартът на планинското тичане беше даден тъкмо в 10 ч. сут...

Сред феновете имаше хора от всички възрасти, а някои от състезателите си водеха и помощници. Тодор, който взе участие в групата на феновете, съумя да измине трасето единствено за 30 минути с двете си кучета.
Тодор Тодоров: Тази заран като се разсъниха, единствено като ги погледнах, кардинално всяка неделя сме на Витоша с тях и просто не можах да ги оставя. И си споделих че ще съм си с тях просто, взех си ги и по този начин.
Тази година лифта победи състезателите. Най-бързият участник изостана с минута и две секунди след въжения си съперник. Въпреки че никой не съумя да завоюва паричната награда от 3000 лв., участниците получиха разнородни утешителни награди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР