Десетки милиони хора използват интелигентни високоговорители и техния гласов софтуер, ...

Десетки милиони хора използват интелигентни високоговорители и техния гласов софтуер,

Хиляди служители на Amazon слушат какво казвате на Alexa

Десетки милиони хора употребяват интелигентни високоговорители и техния гласов програмен продукт, с цел да играят игри, да намират музика или да търсят любопитни обстоятелства. Но доста повече хора не са склонни да канят устройствата и техните мощни микрофони в домовете си заради безпокойството, че някой може да ги слуша. А от време на време се случва тъкмо това.

Американският тръст Amazon.com Inc. употребява хиляди хора по целия свят, с цел да усъвършенства цифровия помощник на Alexa, употребявайки линията си във високоговорителите Echo. Екипът слуша гласови записи от домовете и офисите на притежателите на джаджата, предава Bloomberg. Записите се транскрибират, анотират и по-късно се връщат назад в софтуера, като част от напъните за унищожаване на пропуските в разбирането на Alexa за човешката тирада и за по-доброто реагиране на команди.Още по тематаAmazon ще разреши на фирмите да създават свои приложения за Alexa

Процесът за обзор на гласа на Alexa, разказан пред организацията от седем души, които са работили по програмата, акцентира постоянно подценяваната роля на индивида в логаритмите за образование на софтуерите. В маркетинговите си материали Amazon акцентира, че Alexa „ живее в облака и постоянно става по-умна”. Но както доста софтуерни принадлежности, основани, с цел да се учат от опита, хората реализират част от преподаването.

Екипът включва комбинация от външни реализатори и чиновници на щат на Amazon, които работят в офиси по целия свят - от Бостън до Коста Рика, Индия и Румъния. Те работят по девет часа дневно, като всеки рецензент проучва до 1000 аудиозаписа за промяна, разясняват двама чиновници, основани в офиса на Amazon в Букурещ, който заема първите три етажа на постройката Globalworth в новия квартал Pipera на румънската столица. Съвременното оборудване се откроява измежду разрушаващата се инфраструктура, само че на него няма никакъв външен знак, който да анонсира наличието на Amazon.

„ Служителите нямат директен достъп до информацията, която разпознава лицата или сметките в процеса ", разяснява Amazon в изказването си за Bloomberg. Според организацията обаче на екранна фотография на сходна транскрипция се вижда номер на акаунт, име на потребителя и сериен номер на устройството. Групата съобщи, че цялата информация е строго поверителна и че работи с ограничавания за достъпа и с криптиране.

От информацията на Amazon за Alexa въпреки всичко не е категорично ясно, че може и хора да слушат записите. „ Например, ние използваме вашите команди към Alexa, с цел да образоваме системите за различаване на тирада и натурален език ", се споделя в раздела за въпроси и отговори на уеб страницата на Amazon. В същото време самите консуматори могат да възразят против по-нататъшното развиване на услугата при настройките за потреблението на своите записи.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg