Десетки медицински сестри се събраха пред сградата на здравното министерство

...
Десетки медицински сестри се събраха пред сградата на здравното министерство
Коментари Харесай

Медицинските сестри: Защо един депутат взима повече пари от един здравен работник?

Десетки медицински сестри се събраха пред постройката на здравното министерство в центъра на София. Те желаеха отговор от министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, за какво един народен представител взима повече пари от един здравен служащ, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Протестиращите скандираха: „ Оставка “. На плакатите, които носеха пишеше: „ Не ни прокуждайте от родината! Искаме да останем и работим тук “.

Днес изтече 20-дневният период, който те дадоха на министър Кирил Ананиев, с цел да набележи ограничения за решение на проблемите в бранша.

Медицински сестри, акушери, лаборанти и рехабилитатори се събират в градове в цялата страна. Те упорстват за идентична съществена заплата за всички експерти по здравни грижи, без значение от местоработата или собствеността на болничното заведение. Искат тя да бъде в размер на две минимални работни заплати за страната.

Средната заплата в бранша е към 750 лв., само че на доста места е под тази сума, допълниха протестиращи.

Професионалистите по здравни грижи упорстват още да има правила за спомагателните хонорари и почасово възнаграждение на нощния труд.

Протестиращите упорстват и за смяна на Закона за съсловните организации.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР