Десетки медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори, лекари и общественици се събраха

...
Десетки медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори, лекари и общественици се събраха
Коментари Харесай

Сини балони полетяха в небето на сестринския протест в Сливен

Десетки медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори, лекари и общественици се събраха през днешния ден на втория митинг на експертите по здравни грижи в Сливен.
Медицинските сестри потвърдиха първичните си претенции за унифицирана стартова заплата – в размер на две минимални работни заплати за страната, смяна на категорията труд и % за прослужено време и на медицинските стандарти.
На втория си митинг сливенските експерти по здравни грижи получиха мощна поддръжка от пациентски, лекарски и публични организации под Сините камъни.
„ Независимо от обещанията, ние оставаме в протестна подготвеност, до момента в който настояванията ни не бъдат изпълнени “, разясни във връзка вчерашните диалози с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев Надежда Маргенова, уредник на митинга в Сливен. Тя не скри своя песимизъм по отношение на действителната воля на здравното министерство за осъществяване на декларираните от медиците претенции. И означи, че в създаващия се протестен палатков лагер в София ще има и сливенско наличие.
„ Искам, когато отида на работа, и би трябвало да прислугвам 30 пациента, от които 10 в натоварен бранш, да не съм сама, да имам колежка, с която да си поделяме грижата за болните. Искам, когато си получа заплатата и си платя тока, водата и телефоните, да не ми остават 50-60 лв., с които аз би трябвало да преживея до идната заплата. Искам да не съм принудена да работя на второ работно място, където да бъда също толкоз натоварена и недооценена. Искам, когато се прибера от работа, да съм плодотворна, да не съм толкоз изморена, с цел да мога да обърна внимание на фамилията си. Това са едни естествени искания”, акцентира Надежда Маргенова, малко преди в небето на Сливен да полетят десетки сини балони.
„ Тези балони са знак на тези сътрудници, които са напуснали системата и родината, с цел да търсят по-добър живот”, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР