Десетки компании от игралната индустрия показват иновативни решения и последни

...
Десетки компании от игралната индустрия показват иновативни решения и последни
Коментари Харесай

Българска компания взе участие на едно от най- значимите изложения на игралната индустрия

Десетки компании от игралната промишленост демонстрират новаторски решения и последни трендове в развиването на бранша по време на едно от най-мащабните и значими изложби за сектора BEGЕ , което стартира на 23 ноември в Интер Експо Център в София.

На събитието присъединяване взе и българската " Телематик Интерактив България " АД, която от началото на година към този момент е обществена компания и е оценена все още на над 200 милиона лв..

Излизане на борсата

Компанията е на българския пазар от 2014 година. За това време натрупва стабилен опит посредством създаване на лични артикули като платформа и игри. Бизнесът пораства, а екипът доближава до над 100 души с високо равнище на подготовка. В началото на тази година " Телематик " взема решение да излезе на Българската фондова борса (БФБ).

" При първичното обществено предложение успяхме да наберем над 16 милиона, което отчетохме като отличен резултат. Така станахме и първата компания от нашата промишленост, която осъществя сходен ход ", разяснява основният изпълнителен шеф на " Телематик Интерактив България ", Лъчезар Петров.

" Телематик " чака скоро да се листне и на Франкфуртската фондова борса

Така ще стане първата българска компания от гейминг промишлеността на интернационалната борса, което ще й разреши да набира повече капитали и да пораства в интернационален проект.

" Взехме решението за излизане на борсата във Фpaнĸфypт, с цел да обезпечим финансовата ликвидност на компанията, което усилва капацитет за напредък и за разширение на активността. След ко-листването ще бъдат направени разбори и ще бъде разпознат метод за придобиване на друга компания, което ще докара до бърз растеж ", акцентира Лъчезар Петров.

" Показателно за международната игралната промишленост е какъв брой доста сполучливи компании участват на финансовите пазари. Впечатляващо е и това, че тези компании участват на всички огромни европейски и международни тържища ", съобщи от своя страна Николай Василев, съучастник в " Експат Капитал " и някогашен вицепремиер, който взе участие като панелист в представянето на българската компания.

По думите му, международната процедура познава не една компания от игралната промишленост, която е предходна едномилиардната пазарна капитализация и се надява да види и такава българска.

Той добави, че " Телематик Интерактив България " с излизането отвън българския пазар може да послужи като образец и за останалите компании от игралната промишленост.

Предизвикателствата

Юpиcтът нa ĸoмпaниятa Дecиcлaвa Πaнoвa изясни, чe ĸaтo пyбличнa ĸoмпaния, c инвecтитopитe тpябвa дa ce cпoдeля вcяĸa eднa вътpeшнa инфopмaция, ĸaтo пpeдcтoящи пpoeĸти и гoлeмитe дoгoвopи, ĸoитo бъдaт cĸлючвaни.

Тя добави още, че като обществена компания, с вложителите би трябвало да се споделя всяка една вътрешна информация, като идни планове и огромните контракти, които ще бъдат сключвани с забавни контрагенти.

Изложението

Изложението в " Интер Експо Център " в София дава на гейминг фирмите благоприятни условия за определяне на търговски контакти, показване на иновационни артикули и софтуерни решения за надграждане и усъвършенстване на процесите в активността на развлекателни комплекси, туристически обекти, игрални обекти, казина.

Изложбените зали на повърхност от над 15 000 кв. м са съвсем изцяло заети, което удостовери огромния интернационален интерес към събитието, придружено от влиятелната Източноевропейска конференция на игралната промишленост (EEGS) с наличието на над 250 представители от 22 страни.

Πo вpeмe нa cъбитиeтo ca пoĸaзвaни последни софтуерни решения. Специално обособената " Зона за нововъведения " на BEGE дава опция на всяка компания-изложител да показа най-новия и авангарден артикул от своето портфолио.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР