Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал

...
Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал
Коментари Харесай

Иван Колев победител в Българските Градски Байк Серии за 2017 година

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния край на Българските Градски Серии за 2017! Много адреналин и мощни страсти превзеха града под тепетата, който за първи път бе хазаин на сходно събитие!

„ Тепето Ърбан Даунхил “ бе трети, заключителен кръг от градските серии и провокира някои от най-хубавите родни колоездачи в оборване борба за призовите места. Трасето за надпреварата беше построено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за допустимо най-кратко време през голям брой стълби, камъни, скокове и най-разнообразни особено построени дървени структури.

В най-оспорваната категория на мъжете, най-хубаво време за деня съумя да реализира Стивиан Гатев, който мина по трасето за 1:33.33 мин. и се класира първи в надпреварата. На второ и трето място след него се класираха Иван Колев и Росен Ковачев. С второто си място в Пловдив, Колев съумя да натрупа нужния актив от точки и справедливо да завоюва Българските Градски Байк Серии за повторно в историята на шампионата.



При юношите най-хубаво време съумя да реализира младата вяра на родното планинско колоездене – 14 годишния Йордан Анчев от тима на Райдърс Юнайтед, който реализира време от 1:36.42 мин. и с изключение на първи в своята група се класира 3 в общото класиране от всички участници.
С две първи и едно второ място в сериите, Анчев завоюва и шампионата за 2017.

В категорията на мъжете на 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който мина по спортното трасе с време 1:46.14 мин. и с успеха си Пловдив стана и първенец на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредихаосновните му съперници за спечелането на купата - Камен Недков и Милан Димов.

При дамите най-добре се показа едвам 13 годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която съумя да спре часовника на 2:07.25 следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото присъединяване на младата състезателка в сериите, поради което тя се класира трета в шампионата. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова.



Всички призьори в обособените категории получиха парични и предметни награди, общително предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.

Българските градски серии се организират за трета поредна година и провокират някой от най-хубавите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.com.

фотоси: Петър Милер
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР