Десетки климатични активисти на световното движение "Бунт срещу унищожението" бяха

...
Десетки климатични активисти на световното движение "Бунт срещу унищожението" бяха
Коментари Харесай

Протести на екоактивисти в Австралия, Великобритания и Франция доведоха до задържания и арести

Десетки климатични деятели на международното придвижване "Бунт против заличаването " бяха арестувани през днешния ден при демонстрации в австралийските градове Брисбейн и Мелбърн, съобщи ДПА.

В Мелбърн протестиращите против климатичните промени се хванаха за ръце в жива верига и блокираха натоварено кръстовище. На друга улица стачкуващи залепиха ръцете си за настилката. Полицията задържа общо 41 индивида, като 22 бяха санкционирани за пътно нарушаване, а 19 бяха упрекнати в съзнателно възпрепятстване на работата на спешните служби, заяви полицията в щата Виктория

По думите на щатския министър председател Даниъл Андрюс протестиращите "са лишени от здрав разсъдък " и с държанието си "не завоюваха никакви другари ".

В Брисбейн бяха арестувани 35 души на възраст от 17 до 55 години, разгласи полицията в щата Куинсланд. Десетима деятели се бяха приковали към теглен от влекач катамаран, цялостен с бетон и други предмети на оживена улица. Други стачкуващи се бяха приковали към транспортни средства и всякакви предмети, а някои бяха се залепили за пътната настилка на улицата.

Множество почитатели на "Бунт против заличаването " направиха през днешния ден седяща стачка на интернационалното летище "Лондон сити " в английската столица. Те се бяха заканили да блокират аеропорта, само че първоначално разстройствата в работата бяха незначителни, добави ДПА.

Стотина деятели насядаха в чакалнята на летището, а други на шосе, водещо към терминала. За да лимитират последствията, полицейски и летищни чиновници допускаха в постройката единствено хора с бордни карти.

Полицията арестува един мъж, направил проява на борда на аероплан, готвещ се за полет до Дъблин, който отказал да напусне непринудено. Друг деятел се покатери върху аероплан на самолетна компания "Бритиш еъруейз "

Лондонската полиция заяви, че до нощес в мегаполиса са осъществени към 800 ареста през първите три дни от плануваните двуседмични митинги на климатични деятели по света.

В Париж последователи на придвижването "Бунт против заличаването " продължиха и през днешния ден за четвърти следващ ден блокадата на централен площад и околни кръстовища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР