Десетки хиляди служители на швейцарската банка Credit Suisse вероятно ще

...
Десетки хиляди служители на швейцарската банка Credit Suisse вероятно ще
Коментари Харесай

Десетки хиляди служители на Credit Suisse вероятно ще бъдат съкратени след придобиването от UBS

Десетки хиляди чиновници на швейцарската банка Credit Suisse евентуално ще изгубят работата си, откакто закъсалата. Местното поделение и капиталовото банкиране, където работят общо над 30 хиляди души, се чака да бъдат най-засегнати от съкращенията, съгласно източници на Financial Times, осведомени с проектите на новия притежател.Все още не е ясно какъв брой тъкмо позиции ще бъдат закрити, само че се спекулира, че те могат да доближат до една трета от общите 120 хиляди в новата комбинирана група. UBS възнамерява да закрие огромна част от капиталовата банка и да отстрани припокриващи се позиции на двете банки в Швейцария.

Десетки хиляди чиновници на швейцарската банка Credit Suisse евентуално ще изгубят работата си, откакто закъсалата. Местното поделение и капиталовото банкиране, където работят общо над 30 хиляди души, се чака да бъдат най-засегнати от съкращенията, съгласно източници на Financial Times, осведомени с проектите на новия притежател.

Все още не е ясно какъв брой тъкмо позиции ще бъдат закрити, само че се спекулира, че те могат да доближат до една трета от общите 120 хиляди в новата комбинирана група. UBS възнамерява да закрие огромна част от капиталовата банка и да отстрани припокриващи се позиции на двете банки в Швейцария.

Сделката за 3 милиарда швейцарски франка (3.25 милиарда долара) стана факт в неделя под натиска на швейцарските управляващи, които се намесиха, с цел да спасят Credit Suisse от колапс. Впоследствие придобиването срещна рецензии поради, както и тъй като не беше взето под внимание мнението на акционерите. Очаква се придобиването да бъде приключено през втората половина на годината.
Реклама Съкращенията към този момент бяха почнали
Към края на предходната година в Credit Suisse работеха малко над 50 хиляди души, а банката към този момент беше почнала да понижава личния състав. Досега тази година тя е съкратила 4000 чиновници, като упованията бяха съкращенията да обиден над 10% от капиталовите банкери в Credit Suisse. Поглъщането от UBS обаче ще разшири мащабите на този развой. Очаква се огромна част от 17-те хиляди капиталови банкери на добитата банка да останат без работа, защото UBS закрива по-голямата част от подразделението. Новият притежател, който има към 74 хиляди чиновници по света, също по този начин възнамерява да отстрани дублиращи се позиции на Credit Suisse в Швейцария, да затвори банкови клонове и да понижи административния личен състав, настояват източниците.

Изпълнителният шеф на UBS Ралф Хамърс сподели в неделя след оповестяването на договорката, че ще се опита да редуцира по 8 милиарда $ разноски всяка година до 2027 година, по-голямата част от разноски за личен състав.

Ethos Foundation, представляваща швейцарски институционални вложители, които общо имат сред 3% и 5% от двете банки, съобщи, че оказва напън върху швейцарските управляващи и UBS да отделят локалния бизнес на Credit Suisse, в който работят малко под 17 хиляди души. " Това ще резервира работните места и ще поддържа здравословна конкуренция, което ще подсигурява вярното действие на нашата стопанска система ", споделя Ethos. Асоциацията на швейцарските банкови чиновници пък прикани мениджърският екип на Credit Suisse да сътвори работна група за ръководство на риска от всеобщи съкращения.
Свързани публикации Фед, ЕЦБ и още четири централни банки обезпечават ликвидност от долари 21 март 2023, 07:27 Организацията за икономическо сътрудничество и раз желае централните банки да продължат с покачването на лихвите 20 март 2023, 11:47 Облигационери в Credit Suisse ще изгубят 17 милиарда $ поради договорката с UBS 20 март 2023, 10:43 UBS купува проблематичната Credit Suisse в историческа сделка* 19 март 2023, 19:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР