Десетки хиляди се включиха в шествия срещу насилието над жени

...
Десетки хиляди се включиха в шествия срещу насилието над жени
Коментари Харесай

Шествия срещу насилието над жени по цял свят

Десетки хиляди се включиха в шествия против насилието над дами по целия свят. От Европа до Южна Америка бяха свикани демонстрации във връзка интернационалния ден.

В Испания има спомагателен мотив за неодобрение. Вратичка в новия закон против насилието разрешава на полови насилници да понижават присъдите си. 11 мъже са се възползвали, като петима от тях към този момент са освободени от пандиза. Това провокира горещи диспути в обществото и сред политическите партии.

Под надпис " Мачистките убийства, изнасилванията и употребата унищожават дамите ", се организираха шествия в няколко испански града, осведоми NOVA.

,,Дойдох на митинга, тъй като казусът с насилието над дами продължава и през днешния ден. Всичко - от похищения и малтретиране до друго отношение в обществената сфера'', сподели една от протестиращите.

,,Бием нашите барабани, с цел да провлечем вниманието към половите похищения, към убийствата на дами. Ще ги бием цяла нощ, колкото може по-силно'', съобщи друга жена от участниците в митинга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР