Десетки хиляди се събраха на протести срещу расовата дискриминация и

...
Десетки хиляди се събраха на протести срещу расовата дискриминация и
Коментари Харесай

Поредни бурни протести в САЩ заради убита от полицаи чернокожа жена

Десетки хиляди се събраха на митинги против расовата дискриминация и в Съединени американски щати , инофрмира Българска национална телевизия.
Шествия имаше в доста градове, а мотив за недоволството е убийството на чернокожата Бриона Тейлър. Тя беше убита в дома си от трима служители на реда, по време на акция против наркотрафика.
 12 000 000 $ за чернокожа, убита при полицейска акция 12 000 000 $ за чернокожа, убита при полицейска акция
Властите в Луисвил, Кентъки се съгласиха да платят 12 000 000 $ на фамилията на Бриона Тейлър - чернокожа жена, убита в дома си...
Прокуратурата повдигна обвиняване единствено на един от чиновници на реда , освен това не за ликвидиране, а за незаконна немарливост. Максималната присъда, която служителят на реда може да получи, е до 15 години затвор. Но има и многомилионно обезщетение за фамилията на Бриона -!
Случаят " Тейлър " притегли вниманието и на десетки американски звезди, които се оповестиха за завършек на полицейското принуждение и правдивост за убитите чернокожи и техните фамилии.
Сегашните митинги поради Тейлър обаче надалеч не са най-кървавите. В края на юни имаше умрял човек поради митинги тогава -!
 
 Нов случай на полицейско принуждение над негър в Съединени американски щати Нов случай на полицейско принуждение над негър в Съединени американски щати
Американски служител на реда беше уволнен след побой над афроамериканец, съобщи БГНЕС. Разследването на наказателното дело по случая ще бъде...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР