Десетки хиляди протестиращи излязоха срещу предложението за нов закон за

...
Десетки хиляди протестиращи излязоха срещу предложението за нов закон за
Коментари Харесай

Протести срещу забраната за снимане на полицаи

Десетки хиляди протестиращи излязоха против предлагането за нов закон за сигурността във Франция. Той ще ограничи снимането на полицейски чиновници.

Групи от хора, които са за цивилен свободи, публицисти и хора, които са се сблъскали с полицейски злоупотреби, са загрижени, че мярката ще ограничи свободите на печата и ще разреши на полицейската свирепост да остане неоткрита и ненаказана.

Акцията, проведена с поддръжката на най-големите синдикати във Франция, притегли голям брой участници. Площадът на Републиката, началната точка на маршрута, е напълно изпълнен с хора. Колоната се движи към площада на Бастилията, оповестява РИА Новости.

Правителството на Макрон споделя, че законът е нужен за отбрана на полицията на фона на закани и набези. Но основният редактор на френския вестник " Монд " Люк Бронър съобщи на митинга, че законът против публикуването на изображения на офицери е непотребен.

„ Вече съществуват закони за отбрана на държавните чиновници, в това число полицейските сили “, сподели Бронър. „ Но не става въпрос за това. Става въпрос за ограничение на потенциала на жителите и дружно с тях, публицистите, да документират полицейско принуждение, когато се случи. "

Каузата закупи ново значение през последните дни, откакто се появиха фрагменти, на които френски служители на реда бият негър, предизвиквайки митинг в цялата страна. Макрон се разгласи против видеоизображенията в петък, като сподели, че „ те ни засрамват “.

Сега се чака комисията да направи нови оферти до началото на идната година за връзките сред медиите и полицията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР