Десетки хиляди потребители проявиха интерес към изцяло електрическия Volvo XC40.

...
Десетки хиляди потребители проявиха интерес към изцяло електрическия Volvo XC40.
Коментари Харесай

Изцяло електрическият Volvo XC40 Recharge P8 AWD предизвика огромен интерес и потребителско търсене

Десетки хиляди консуматори демонстрираха интерес към напълно електрическия Volvo XC40. Компанията регистрира няколко хиляди поръчки още преди формалния старт на продажбите.

Предвижда се производството и първите доставки на Volvo XC40 Recharge P8 към клиенти да стартират по-късно тази година.

Големият брой поръчки е безспорното доказателство за мощното търсене на електрическите коли и тези с Plug-in хибридна технология от линията Recharge на Volvo Cars. Компанията има за цел 50% от международните ѝ продажби до 2025 година да бъдат от напълно електрически коли, а останалите да са от хибридни.

Volvo Cars продаде съвсем 46 000 Plug-in хибридни автомобила през 2019 година, което е нарастване с 23% спрямо 2018 година и над двоен растеж в продажбите през 2017 година През четвъртото тримесечие на 2019 година повече от 20% от всички продажби на шведския премиум бранд в Европа бяха на коли с Plug-in хибридна технология.

Компанията следи също мощен и нескончаем растеж на онлайн конфигурациите, направени от клиентите за коли Recharge. Това е към 1/3 от всички конфигурации в района през четвъртото тримесечие на 2019 година

„ Клиентите ни несъмнено харесват нашата автомобилна линия Recharge “, сподели Бьорн Ануол, началник за EMEA и международните търговски интервенции. „ Нашите Recharge коли са всичко, което клиентите чакат от Volvo и даже повече – предлагани с най-модерните напълно електрически или Plug-in хибридни задвижващи технологии. “

Volvo XC40 Recharge P8 е първият от семейство напълно електрически Volvo коли, който в допълнение е с чисто нова инфотеймънт система, задвижвана от Android и с вградени технологии на Гугъл.

Напълно електрическата версия на най-продавания SUV модел на Volvo и първият автомобил на шведския премиум бранд, печелил влиятелната премия за Европейски автомобил на годината, Volvo XC40 Recharge P8 е построен на усъвършенствана платформа Compact Modular Architecture (CMA), взаимно създадена в границите на Geely Group.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD е с пробег над 400 км (WLTP) единствено с едно зареждане и мощ от 408 к.с. Батерията може да се зареди до 80% единствено за 40 минути, ако изберете станция за бързо зареждане.

Новата инфотеймънт система пък предлага на клиентите изключителна персонализация, усъвършенствани равнища на интуитивност и вградени технологии и услуги на Гугъл, като Гугъл Assistant, Гугъл Maps и Гугъл Play Store. Volvo XC40 Recharge P8 получава повече актуализации на софтуера и операционната система.

Докато надграждат отличните стандарти за сигурност на Volvo XC40, инженерите по сигурност на Volvo Cars преработват и укрепват челната конструкция на Recharge P8 версията на модела, с цел да се оправят с неналичието на мотор и да дават отговор на високите условия за сигурност на компанията, тъй че хората да се усещат тъкмо толкоз сигурни, колкото във всеки различен Volvo автомобил.

Батерията е предпазена от защитна клетка, вградена в средата на каросерията на автомобила. Поставянето ѝ там намалява центъра на тежестта за по-добра отбрана против катурване.

Иновативният метод при основаването на интериора, за всестранната функционалност, обезпечава на водачите доста място за предпазване - да вземем за пример във вратите, под седалките и в багажника. А неналичието на мотор с вътрешно горене обезпечава на водачите даже още повече място за предпазване и под предния похлупак.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР