Десетки хиляди отговориха на кампания в социалните медии във Франция,

...
Десетки хиляди отговориха на кампания в социалните медии във Франция,
Коментари Харесай

Проучване във Франция: Всеки десети е претърпял сексуално насилие в семейството си

Десетки хиляди дадоха отговор на акция в обществените медии във Франция, целяща да хвърли светлина върху казуса със половото принуждение в фамилията, оповестява БГНЕС, базирайки се на Би Би Си. Кампанията с хаштаг #MeTooInceste (вдъхновена от придвижването #MeToo) започва предишния уикенд от „ Всички ние “ - организация, която се бори против половото принуждение във Франция. Терминът блудничество се употребява на френски език за полово принуждение от родственици, в това число тези, които не в кръвна връзка. Това следва обвиняванията против изтъкнат политически коментатор Оливие Дюамел, който е бил упрекнат от доведената си щерка в корист с брат й близнак преди 30 години. Дюамел дефинира обвиняванията като " персонални нападки ".
Кампанията в Tуитър стартира в края на предходната седмица със известие от 67-годишна активистка на „ Всички ние “, известна като Мари Шеневанс. „ Сега или в никакъв случай не трябваше да се нарушава мълчанието към този проблем “, споделя Мари. „ През предходните години жертвите са се сблъсквали със „ стена на мълчанието “, когато са споделяли своите истории за фамилно принуждение “, споделя тя.
 Сръбска актриса упрекна режисьор за полово принуждение, арестуваха го Сръбска актриса упрекна режисьор за полово принуждение, арестуваха го
Сръбската полиция арестува прочут учител по драма и режисьор по съмнение за полово принуждение над пет негови студентки, съобщ...
Повече от 80 000 души са дали отговор на акцията от събота, споделят от организацията. Ми Кохияма беше една от тези, които споделиха историята си като донесе рисунка, която тя нарисувала, когато е била на пет години. Рисунката демонстрира дете без уста до думите „ Помогнете ми “. Тогава това е бил методът й да приказва за насилието, споделя тя, само че никой не схванал посланието. „ В събота, когато разгласих този туит... необичайно е да го кажа, само че се гордеех с момичето, което направи тази рисунка “, признава тя. " Казвам си, че в този момент хората могат да схванат този тип рисунки. Преди четиридесет години не беше допустимо ".
Причината обвиняванията против Дюамел да са имали такова влияние частично се дължи на описа, който неговата доведена щерка Камил Кушнер споделя в книгата си „ Голямото семейство “. В него тя разказва освен хипотетичното държание, само че и културата на загадка, която съгласно нея е обграждала фамилията, настояват деятелите. Мюриел Салмона, водещ психолог, профилиран в половото принуждение, твърди, че проблемите, повдигнати от доведената щерка на Дюамел, дружно с стартирането на новия хаштаг, отвориха " безвредно пространство " за жертвите да се изразят. В исторически проект, споделя тя, е имало " съвсем цялостна безотговорност във Франция " за случаи на фамилно принуждение и по-малко от 1% от случаите на изнасилвания на малолетни хора се озовават в съда. „ Цифрите за принуждение над деца са стряскащи за по-голямата част от Европа “, изяснява Салмона. " Но във Франция има течение, което толерира половото принуждение над деца ".
Сексът с малолетни е противозаконен, само че с цел да се потвърдят най-сериозните обвинявания в обезчестяване или полово принуждение, даже на дете, е належащо да се покаже, че е употребявано принуждение, опасност, изненада или насила. Ако причинителят е доста по-възрастен от жертвата или е в състояние на власт, това може да се преглежда като насила, само че Салмона оповестява, че тя не е автоматизирана. Това значи, че юридически видяно, дете на 11 години може да се смята, че е дало единодушие за секс с възрастен. Активистите от дълго време приканват за законна възраст за единодушие, само че многократните опити за смяна на закона до момента се провалят.
Проучване, извършено в края на предходната година, демонстрира, че във Франция един от всеки 10 души е претърпял полово в детството в фамилията си . Мари Ченеванс споделя, че е знаела, че ще има огромен брой хора, наранени от новата акция, само че е била сюрпризирана от огромния брой свидетелства. „ От една страна, историите са тъжни “, споделя тя, „ само че въпреки това, това ви кара да се чувствате добре: това освобождава “.
 Във Франция по гореща линия пристигнали 6500 позвънявания за полово принуждение от свещеници Във Франция по гореща линия пристигнали 6500 позвънявания за полово принуждение от свещеници
Независима комисия, основана от Католическата черква във Франция за следствие на изказвания за полово принуждение от свещеници, съобщи...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР