Десетки хиляди мюсюлмани протестираха в Бангладеш след терористичната атака във

...
Десетки хиляди мюсюлмани протестираха в Бангладеш след терористичната атака във
Коментари Харесай

Протест на мюсюлмани в Бангладеш: Макрон е най-големият терорист в света

Десетки хиляди мюсюлмани стачкуваха в Бангладеш след терористичната офанзива във Франция и заканата на френския водач Еманюел Макрон, че ще отстоява полезностите и свободите в европейската страна, осведоми " Ройтерс ".

бе осъществено от , който дошъл във Франция на 9 октомври. Убиецът е арестуван след офанзивата. Той прерязал гърлото на 60-годишна жена и на 55-годишен мъж, които са работили в базиликата и намушкал 44-годишна жена, която съумяла да избяга, само че по-късно умряла от получените рани.
 Хиляди в Бангладеш зоват за протест на Франция и отплата против Макрон
Хиляди в Бангладеш зоват за протест на Франция и отплата против Макрон

Изгориха портрет на френския водач

Франция, дом на най-голямата мюсюлманска общественост в Европа, води война против ислямската идеология. Страната е застрашена от още офанзиви, предизвести френският вътрешен министър Жералд Дарманен.

Протестиращи излязоха по улиците на Дака, столицата на Бангладеш, и скандираха " Бойкот на френските артикули ", а също носиха лозунги като Макрон е " най-големият терорист в света ".

" Макрон води ислямофобията. Той не знае силата на исляма. Мюсюлманският свят няма да разреши това да отиде на вятъра. Ние ще се надигнем солидарно против него ", закани се протестиращият Акрамул Хак.

Франция усили до най-много равнището на опасност от тероризъм след нападението в Ница.

Няколко водачи в Азия показаха поддръжка за Франция.

В няколко страни бяха проведени митинги поради мненията на френския водач , направени след поради това, че е посочил на учениците си карикатури с пророка.

Преди по-малко от две седмици 47-годишният преподавател по история Самюел Пати бе обезглавен пред учебното заведение , където преподава поради това, че е посочил на учениците карикатури с пророка Мохамед по време на разискване на свободата на словото.

Макрон провокира неодобрение по-рано този месец, когато разгласи, че ислямът е Френският водач предизвести, че Франция е в " екзистенциална " борба с ислямския фундаментализъм.

През уикенда турският водач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР