Десетки хиляди калифорнийци останаха без електричество и получиха заповед да

...
Десетки хиляди калифорнийци останаха без електричество и получиха заповед да
Коментари Харесай

Зимна буря остави десетки хиляди калифорнийци без ток

Десетки хиляди калифорнийци останаха без електричество и получиха заповед да се изтеглят поради следващата мощна зимна стихия, донесла мощен вятър и значителни количества дъжд и сняг. Стихията заплашва да предизвика нови наводнения в щата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Възможно е количествата на преваляванията на някои места в Южна и Централна Калифорния да доближат до 3 см през днешния ден. Регионът пострада от поредност стихии, почнала още в края на декември. 

За обширна зона, разпростряла се от границата с Мексико до Лос Анджелис, и Залива на Сан Франциско са издадени предизвестия за рисково мощен вятър с пориви, които тук-там може да доближат до 97 км/ч. 

Водните басейни в огромна част от Калифорния, в това число в някои региони на прилежащите щати Аризона и Невада, са под наблюдаване поради заплаха от наводнения поради неспирните превалявания от дъжд и поради снеготопенето, заяви Националната метеорологична работа на Съединени американски щати. 

Над 14 000 души в Калифорния получиха заповед да потърсят с места с по-висока надморска височина поради заплаха от придошли води, а общо 47 000 души са предизвестени да се изтеглят, сподели представител на управляващите. 

Тази заран над 100 000 икономически и битови консуматори в централната част на щата останаха без електричество, откакто буреносният вятър повали електропроводи и дървета, демонстрират данни от уеб страницата за повреди в електропреносната мрежа PowerOutage.us.

Angry sea waves lashing commuters on California streets

VC: Yumehoshijima
— Earth42morrow (@Earth42morrow)
Новата стихия е 12-тата поред с сходна мощ от декември, връхлетяла Западното крайбрежие на Съединени американски щати. Тежката зима в Калифорния тази година нанесе имуществени вреди и сътвори проблеми за хиляди поданици. Смята се, че вследствие на поредицата стихии са починали и над 20 души.

Но преваляванията имат и добра страна, тъй като изпълниха още веднъж изпразнените язовири и донесоха снежна завивка в планините в щата.

Storm is definitely intensifying, currently mid-20 mph winds. One ~30-min. blackout so far (lights came back on but has been flickering intermittently) & several sections of my fence trellis have just been torn down by the wind’s velocity.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР