Десетки хиляди излязоха на демонстрации по улиците на Виена, близо

...
Десетки хиляди излязоха на демонстрации по улиците на Виена, близо
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протест във Виена

Десетки хиляди излязоха на демонстрации по улиците на Виена, близо година от началото на ръководството на дясно-консервативното държавно управление в Австрия. Някои носеха към този момент прословутите жълти жилетки. Множеството се разгласи против расистките и дясноекстремистките трендове в политиката на ръководещите. Австрия ръководи Европейския съюз до края на годината.

В митинга, който мина през централните улици на Виена, се включиха най-малко 17 000 души. Организаторите регистрират 50 000. Точен брой е мъчно да се уточни. Демонстрацията беше относително мирна, на първо място обаче беше изобретателна.

Във въздуха се подвигаха чорапи, а плакатите обясняваха: " Расистки чорапи " или " Политиката ви мирише повече от остарели чорапи ".

Множеството беше проведено от социалдемократите и зелените, само че към тях се причислиха и известната в Австрия организация „ Баби против извънредно дясното ".

Тяхната поява се смята като мятане на мост към идващите генерации. Все по-малко остават претърпелите мракобесния национал-социалистически режим. Най-младият министър председател в Европа, 32-годишният Себастиян Курц и неговото държавно управление с дясно-популистката.

Партия на свободата, бяха конфронтирани със викания " Съпротива ". Те се чуваха преди 18 години, когато Австрия за първи път се управляваше от сходна коалиция. Множеството настояваше за оставката на вътрешния министър Херберт Кикл, който стартира политическата кариера в обкръжението на известния австрийски десен популист Йорг Хайдер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР