Десетки хиляди хора, които се противопоставят на излизането на Великобритания

...
Десетки хиляди хора, които се противопоставят на излизането на Великобритания
Коментари Харесай

Напрежението расте! Лондон почерня от протестиращи

Десетки хиляди хора, които се опълчват на излизането на Англия от Европейския съюз, се събраха, с цел да преминат през централната част на Лондон и да изискат нов референдум, до момента в който задълбочаващата се рецесия към Брекзит рискува да смъкна от власт премиера Тереза Мей, означават международните медии, представени от Блиц.

``
реклама  

След три години мъчителни диспути към момента не е несъмнено по какъв начин, по кое време или даже дали Брекзит ще се случи, до момента в който Мей се пробва да откри излаз от най-тежката политическа рецесия във Англия от десетки години.

Мей загатна през вчерашния ден, че може да не върне в Народното събрание през идната седмица претърпялото към този момент две провали нейно съглашение с Европейски Съюз по развода, оставяйки тактиката си за Брекзит пред раздробяване. Консервативни медии като The Times и The Daily Telegraph оповестиха, че нараства натискът върху Мей да подаде оставка.

" Това е неприемливо, ситуацията, в което се намираме, и се притеснявам, че Тереза е казусът ", разяснява депутатката Анна Субри, която поддържа оставането в Европейски Съюз и която напусна Консервативната партия на Мей, с цел да се присъдени към групата на самостоятелните депутати през февруари.

" Тя би трябвало да си върви, а ние имаме потребност от краткотраен министър председател, който може да протегне ръка, да сложи страната преди всичко и да върне това назад на английския народ. Ето защо всички ние демонстрираме през днешния ден ", посочи още Субри.

Въпреки че страната и нейните политици са разграничени по въпроса за Брекзит, множеството са съгласни, че това е най-важното стратегическо решение, пред което е изправено Обединеното кралство след Втората международна война.

Протестиращите поддръжници на оставането на страната в Европейски Съюз се събраха за демонстрацията в региона на Мраморната арка до Хайд парк към обяд, преди шествието им да премине около кабинета на премиера на Даунинг стрийт 10 и да приключи пред Народното събрание.

Въпреки че нямаше публична оценка на броя на протестиращите, кореспондент на " Ройтерс " сподели, че десетки хиляди хора са се събрали още преди формалното започване на събитието.

Организаторите бяха уверени, че размерът на тълпата ще надмине сходен протест, извършен през октомври, когато поддръжници показаха, че в демонстрацията са взели участие към 700 000 души.

18-годишната Фийби Пул, която държеше афиш с надпис " в никакъв случай няма да предадем Европейски Съюз ", което е отпратка към ария на попзвездата от 1980-те години Рик Астли, не е била задоволително огромна, с цел да има право на глас на референдума през 2016 година за излизането на Англия от Европейски Съюз.

" Ние дойдохме тук през днешния ден, тъй като се усещаме по този начин, като че ли бъдещето ни е откраднато от нас. Нашето потомство ще би трябвало да живее с следствията от това злополучие ", разяснява тя, допълвайки: " Ще стане по-трудно да си намеря работа. Вече виждате, че доста огромни компании напущат. Притеснена съм за бъдещето. "
Двеста рейса от цяла Англия са били резервирани, с цел да откарат хората в Лондон за шествието.

Петиция за анулация на Брекзит е събрала към 4 млн. подписа единствено за 3 дни, откакто Тереза Мей сподели на обществеността, че " аз съм на ваша страна " за Брекзит и прикани депутатите да поддържат съглашението ѝ с Брюксел.

На референдума на 23 юни 2016 година 17,4 млн. гласоподаватели, или 52 %, поддържаха Брекзит, до момента в който 16,1 млн. души, или 48 %, поддържаха оставането в Общността.

Ала от този момент съперниците на Брекзит изследват методите за провеждането на нов референдум.

Това демонстрира проектокомюнике, публикувано преди срещата на върха довечера

Тереза Мей неведнъж е отхвърляла опцията за провеждането на нов референдум за Брекзит, като съобщи, че това ще задълбочи раздялите и ще подкопае поддръжката за демокрацията. Привържениците на Брекзит настояват, че втори референдум ще провокира огромна конституционна рецесия.

Поддръжниците на Брекзит акцентират, че макар че разводът с Европейски Съюз може да докара до някаква краткосрочна неустойчивост, в дълготраен проект Англия ще процъфтява, в случай че се освободи от това, което те дефинират като жертван опит в доминирания от Германия съюз, който надалеч изостава от другите огромни международни сили.

Някои социологически изследвания демонстрираха лека смяна в поддръжка на оставането в Европейския съюз, само че като че ли няма съдбоносен превес на тези настроения над тези за излизането от Европейски Съюз.

Много гласоподаватели във Англия настояват, че стават все по-отегчени от Брекзит, а Мей съобщи в сряда, че те желаят този стадий от процеса по Брекзит да бъде доведен до край.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР