Десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие днес в Хамбург,

...
Десетки хиляди демонстранти се събраха на шествие днес в Хамбург,
Коментари Харесай

Десетки хиляди демонстрират в Хамбург преди срещата на Г-20

Десетки хиляди стачкуващи се събраха на шествие през днешния ден в Хамбург, с цел да стачкуват срещу глобализацията, броени дни преди срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли, съобщи Ройтерс.

За форума на водачите на 20-те най-големи международни стопански системи в града ще бъдат ситуирани 21 000 служители на реда от цяла Германия. Демонстрацията в Хамбург е изцяло мирна, съобщи представител на полицията пред Агенция Франс Прес.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че участниците в срещата на Г-20 ще би трябвало да се съсредоточат върху устойчивия и инклузивен стопански напредък, вместо върху личното си благополучие, осведоми Ройтерс.

В седмичното си послание в интернет Меркел посочи, че тази година срещата на върха на Г-20 ще се задълбочи и върху проблеми, издигани от протестиращите, като разпределението на благосъстоянията и потреблението на ресурсите, по едно и също време със свързани тематики като климатичните промени, свободната търговия, отбраната на потребителите и поддържането на обществените стандарти.

В пристанището на Хамбург деятели на Грийнпийс демонстрираха през днешния ден пред товарен транспортен съд с въглища, с цел да упорстват за прекъсването на потреблението на въглища за произвеждане на електричество, оповестява Агенция Франс Прес.

Организаторите на митингите чакат над 100 000 стачкуващи да вземат участие в неколкодневните демонстрации преди и по време на срещата на Г-20 в петък и събота.

Властите се притесняват от принуждение заради наличието на леви екстремисти измежду протестиращите.

Федералната престъпна полиция също така се бои, че могат да бъдат развалени разнообразни инфраструктури, в това число пристанището и летището в Хамбург, съгласно информация на в. "Велт ам зонтаг ", представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР