Десетки хиляди български знамена ще бъдат изработени от голямото знаме

...
Десетки хиляди български знамена ще бъдат изработени от голямото знаме
Коментари Харесай

Голямото знаме от „Рожен-Събор 2019“ ще се превърне в 11 200 национални флага

Десетки хиляди български флагове ще бъдат направени от огромното знаме от „ Рожен-Събор 2019 “ в поддръжка на акцията „ България заслужава “. Това оповестиха от фондация " Наследство в бъдещето ", уредник на самодейността за създаване на 111-метров стълб за българското знаме на Роженските поляни в Родопите.

 

От внушителния трикольор с повърхност от 6300 кв.м, трансформирал се в знак на последния Роженски събор, ще бъдат направени тъкмо 11 100 по-малки флагове. Те ще бъдат алегорично раздадени на присъстващите на церемонията по откриването на Паметника на Обединението-Пилон „ Рожен “ през юли идната година.

 

С преработката на огромното знаме се е заела компания „ Бендида-66 “ от Първомай. Тя е първият корпоративен донор, подкрепил акцията, прецизират от „ Наследство в бъдещето “. От компанията оповестиха, че ще изработят и дарят нужното за пилона знаме с размери 25х40 м. Флагът с повърхност 1000 кв.м ще бъде направен от специфичен плат, с цел да устоя на нападателни атмосферни условия. Стойността на знамето е 5000 $.

 

Проектът на фондация „ Наследство в бъдещето “ се осъществя посредством Национална дарителска акция „ България заслужава! “, под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Идеята се осъществя напълно с дарения от българи в страната и чужбина и е подсилен от видни общественици, създатели, спортисти, учени, сполучливи представители на разнообразни специалности.

 

Пълна информация за Националната дарителска акция „ България заслужва! “ може да се откри на www.pilon.rozhen.bg, като през уеб страницата може да се направи и подаяние за идеята.

 

Преди ден от Областната администрация в Смолян обявиха конкурс за обръщение, което да се гравира в основата на 111-метровия пилон с българския трикольор. Конкурсът е за избор на текста, който ще показва област Смолян върху мраморната плоча с картата на България и 28 гравирани послания от всяка област.  Плочата ще бъде сложена в основата на пилона.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР