Десетки гробове бяха осквернени от неизвестни извършители в град Баня,

...
Десетки гробове бяха осквернени от неизвестни извършители в град Баня,
Коментари Харесай

Оскверниха гробове в град Баня

Десетки гробове бяха осквернени от незнайни причинители в град Баня, Карловско. Хората в градчето са шокирани и упорстват причинителите да бъдат издирени и арестувани.

В неделя сутринта Иван Радев открива гроба на щерка си с изкъртена плоча. Това е трето посягане над гроба на негов непосредствен. Преди година и половина е била откъртена фотографията на надгробната плоча. Намира я счупена на земята.

Сега фотосите на някои от околните монументи са надраскани и изтръгнати, а свещниците и вазите – изпочупени. На 100 метра от мястото, Стефан Филипов открива гроба на брачната половинка си с изтръгната и счупена паметна плоча. Признава, че недоумява що за човек би протегнал ръка на гробовете.

„ Или е дрогиран, или е пийнал. Друго не мога да си го обясня. Не знам какво да кажа. Човек на първо време се афектира и в случай че съм тук, ще го хвана да го пребия от пердах “, показа Стефан пред БТВ.

Хванаха причинителите, изпочупили гробове в Нова Загора

Гробищата са отдалечени на към километър от града и е мъчно да бъдат охранявани. Кметът на Баня Стамен Гешев изясни, че няма по какъв начин да се охранява гробищния парк, като няма и осветяване. По думите му няма и ток, което попречва слагането на охранителни камери.

„ Дали е вандализъм, дали са пияни или дрогирани младежи – не мога да кажа. Надявам се просто тези, които са го създали, да осъзнаят грешката си “, акцентира Гешев Местните се заканват, че в случай че заловен злосторниците - ще ги линчуват на място.

Карловската полиция води следствие по случая. Засега претекстът на причинителите не е явен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР