Десетки граждани отдадоха почит пред делото на Христо Ботев и

...
Десетки граждани отдадоха почит пред делото на Христо Ботев и
Коментари Харесай

Фоторепортаж на БЛИЦ! Видни политици и десетки граждани отдадоха почит на Ботев!

Десетки жители отдадоха респект пред делото на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България пред паметника на революционера в Борисовата градина в София. На събитието участваха възпитаници от разнообразни столични учебни заведения. По време на церемонията духов оркестър изпълняваше български революционни маршове. Бяха поднесени венци от името на държавни институции и политически партии. В програмата участваха и артистът Мариус Донкин и мъжки вокален отбор „ България” с диригент Валентин Бобевски.

Точно в 12.00 часа, под звуците на сирените, всички застанаха спокойно в символ на респект към делото на Христо Ботев и всички починали за свободата и независимостта на България.

Тържественото събитие се проведено от Столичната община. На него участваха Валери Симеонов, водач на патриотичната групировка НФСБ и съпредседател на коалиция " Обединени патриоти ", както и кметът на София Йорданка Фандъкова. Двамата сервираха венци пред паметника на възрожденският стихотворец и бунтовник в Борисовата градина.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР