Десетки фалшиви профили бълват игри, съгласно чиито правила всеки сподел

Десетки фалшиви профили бълват игри, съгласно чиито правила всеки сподел ...

Измамници събират лични данни от името на Слави Трифонов.


Десетки фалшиви профили бълват игри, съгласно чиито правила всеки сподел ще получи поне 500 хил. в брой от неуточен вид валута. Сред последните последни псевдораздачи на парични награди е заменено и име на Слави Трифонов. Дългия лъсна в играта, която е при условие да бъде открита на тази снимка, която съответства на очите му, съобщава "24 часа".

„Поради ефектите от вируса Corona ще даряват хора в нужда. Само 100 късметлии, които разпознават изображението в моето око, ще получат общо 50 000 в брой. Успех!“, гласи условие за игра, която се разпространява в групи във Facebook .

"Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че раздават на 50 хиляди евро, като търсят данни за банкови карти на хората. Това са фалшиви страници! Това е лъжа и измами. Благодаря на всички, които ми изпратиха сигнали. Бъдете внимателни. Единствената моя лична страница във фейсбука е тази. И сега се публикувам от лично име ", написа Трифонов в собствената си официална страница в социалната мрежа, за да отговори лъжата, в която неволно е заместен.

Целта на подобни измами най-често е събитие в лични данни. За да спечелите наградата, трябва да въведете информация, много често и лична. По-безобиден вариант се търси за шерване на страницата с цел набиране на популярност.

В подобна схема е набъркана и Софи Маринова, която също може да сигнализира за нередности. ДесиСлава е следващата, попаднала в пирамидата. Някои от известните личности се споделят, че "победителите" им изпратили съобщение с въпроси откъде и как да получат награда.

 
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg