Десетки демонстрации бяха проведени в Германия в събота като част

...
Десетки демонстрации бяха проведени в Германия в събота като част
Коментари Харесай

Протести в Германия срещу ограничителните мерки в борбата с COVID-19

Десетки демонстрации бяха извършени в Германия в събота като част от протестното придвижване, което набира скорост, против изключителните ограничения в битката против ковид, заяви Агенция Франс Прес.
Всяка седмица, от началото на април, се организират манифестации, които през последните седмици събират хиляди в огромните немски градове.
Движението вижда в държавните ограничения за ограничение на разпространяването на вируса начало на властнически режим или нелегално нарушение на гражданските свободи.
Близо 30 митинга са извършени в Берлин, както и контрадемонстрации, съобщи представител на полицията пред Агенция Франс Прес.

Протести се организираха и в цялата страна, в това число в Нюрнберг, Мюнхен и Щутгарт, въпреки и не толкоз многочислени, колкото през последните седмици, основно заради неприятното време.
В Хамбург демонстрираха 750 души, до момента в който неразрешена контрадемонстрация от 120 души бе разпръсната от полицията с водни оръдия, съгласно представител на полицията.
Полицията е направила и арести, в това число и на една от водещите фигури на придвижването, деятелят Атила Хилдман, който взе участие в неразрешена проява от към 100 души в Берлин, съгласно " Дер Шпигел ".
" Тези изключителни ограничения за изолираност бяха изцяло безполезни ", декларира Катрин, 42-годишна берлинчанка, която взе участие в митинга от към 100 души пред столичното кметство.
" Не разбирам за какво в този момент не можем да се върнем към естественото ", споделя различен протестиращ.
" Коронавирусът е умъртвил надалеч по-малко хора, спрямо грипа през последните години ", прибавя той.
Протестите сплотяват разнообразни групи - последователи на теориите за интрига, екстремисти, тези, които са против имунизациите и хора, обезпокоени от ограничението на гражданските свободи.
Канцлерът Ангела Меркел, цел на демонстрациите, съобщи в събота, че рестриктивните мерки против ковид са били " нужни ".
В страната са регистрирани публично 177 850 случаи на ковид и 8 216 смъртни случая, съгласно института Робърт Кох.
Германия стартира да облекчава ограниченията, въведени за ограничение на разпространяването на вируса при започване на май, защото означи забележителен спад при новите случаи.
Но страховете от втора вълна в страната, която е по-малко наранена от някои от европейските й съседи, остават.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР