Десетки български села са останали без население или с едноцифрен

...
Десетки български села са останали без население или с едноцифрен
Коментари Харесай

„Тайна дестинация“: Нов шанс за туризма в забравените български села

Десетки български села са останали без население или с едноцифрен брой поданици. Красиви кътчета на страната, които впечатляват с природа, изоставени административни здания, носещи носталгичен дух и напомнящи за едни други времена, в които е имало хора, работа, деца... живот в селата.

В опит да промени тази тъжна реалност Габриела Терзиева основава BRONCO – туристическа организация, която провежда „ секрети “ пътувания до едни от най-забравените места в България.

Идеята ни е да накараме хората да пътуват до по-малко известните места в България. Не единствено с цел да покажем по-интересното, а от време на време и по-красивото, само че и да подкрепим по някакъв метод тези места, които стопански не са добре “, споделя Габриела пред Economic.bg.
Пътуване към незнайното
Екскурзиите се реализират нормално уикенда, като в седмицата на пътуването BRONCO изпращат на хората два плика. В първия има обща информация за климат, храна, подобаващи облекла, разстояние в километри и време на пътешестване до крайната цел. Във втория плик се крият упътванията до тайната дестинация. В него с изключение на насоки за стигане, има и информация за други малко познати места по пътя към задачата, които също могат да бъдат посетени.

Цялата стратегия е по избор. В момента, в който гостите доближат крайната дестинация, ние даваме рекомендации за това какво може да се прави в района, къде другаде може да се хапва, подобаващи места за разнообразни действия. Няма проведена стратегия, ние не пътуваме с тях, всеки пътува със личен автомобил ", споделя Терзиева.

Тя прецизира, че дестинациите, които оферират те, ги няма в другите огромни платформи за резервации, като Booking и Airbnb. „ Някои от нашите домакини работят извънредно единствено с нас “.

Габриела Терзиева, дружно със своя екип, който се състои от 4-ма души, провеждат пътувания до 13 дестинации в цяла България.

Ние държим интериорният дизайн да е забавен, храната да е домашна – държим на всички тези елементи – како и отношението на домакините да е съвършено, другояче не предлагаме мястото. Масово в България този аршин е много висок и сложен за осъществяване “, споделя Габриела.
Конни експедиции
Голямата пристрастеност на Габриела са конете. От години се занимава с езда и е била част от конни експедиции по целия свят. Така в действителност се ражда и концепцията за основаването на BRONCO – да провежда конни експедиции. Оказва се обаче че този пазар е доста нишов и в България извънредно неизвестен.

Затова взехме решение да създадем опция – нещо забавно, което да е уместно за безусловно всички и да е по-лесно. Така създадохме „ тайните екскурзии “. Това е много по-достъпно, в сравнение с конните експедиции “, споделя Габриела.

Въпреки това обаче тя не се отхвърля от любовта си към конете и продължава да провежда и взе участие в конни експедиции по света, а втората активност, с която се занимава BRONCO, е точно тази.

Моделът на „ тайните дестинации “ стартира своя тестов интервал преди година и половина, като в началото е прилаган измежду приятелите на Габриела, като някои от тях са били много скептично настроени.

Тогава имаше доста хора, които ми споделяха: „ Абе, никой няма да пътува ей по този начин, без да знае къде отива “. Но в действителност малко по малко стана известно “, споделя тя.
Туризмът в България има потребност от ободряване,
счита Габриела Терзиева, която преди да се захване с организирането на „ секрети екскурзии “, е работила в туристическа организация. „ Много е консервативен методът, по който се прави туризъм в България. В това число методът, по който се промотира самата страна като туристическа дестинация. Предлагат се едни и същи неща от 90-те години. Света се движи в друга посока към този момент. Хората търсят различен вид прекарвания, изключително след Коронавирус “, споделя тя.

Нейните наблюдения върху пазара са, че хората към този момент търсят по-индивидуални, по-лични прекарвания и концепцията за проведените екскурзии скоро ще изчезне.

Смятам, че България има суперголям потенция, тъй като има доста красиви места, които единствено би трябвало да бъдат показани и предлагани по верния метод. Щом е забавно за хората в България да откриват личната си страна по този метод, сигурно на чужденците ще им бъде още по-интересно ", споделя още Габриела.

Плановете за развиването на компанията са за излизане на европейския пазар и образуване на „ секрети дестинации “ из Европа.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинтайни дестинации туризъм български села обезлюдяване екскурзии BRONCO Габриела Терзиева туристическа организация ПоследниНай-четениКомпании 16 „ Тайна дестинация “: Нов късмет за туризма в забравените български села Компании 56 Центрове FIZ – опит и професионализъм в масажа и кинезитерапията Инфраструктура 684 Законът „ Хемус “ ще узакони всички противозаконни инфраструктурни обекти в страната Бюджет и финанси 4187 Проблемът с инфлацията в Европа ще продължи години наред Накратко 11147 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Политика 9516 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 9254 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Политика 9040 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Всички новини16:31 Регулации 16 Депутатите дефинитивно одобриха спомагателния налог за „ Лукойл Нефтохим “Още от КомпанииВиж всичкиЦентрове FIZ – опит и професионализъм в масажа и кинезитерапията Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР