Десетки асеновградчани присъстваха на премиерата на документалната книга със записки

...
Десетки асеновградчани присъстваха на премиерата на документалната книга със записки
Коментари Харесай

Вечер за Начо Културата напълни библиотеката

Десетки асеновградчани участваха на премиерата на документалната книга със мемоари от изявленията “Начо On My Mind ”, отдадена на 100-годишнината на асеновградчанина Атанас Кръстев, основателя на Старинен Пловдив в Градска библиотека “Паисий Хилендарски ” в Асеновград нощес.

Авторът – поетът, публицист и публицист Антон Баев, благодари за топлия банкет на Асеновград, на Даниела Костова от общината, на Милена Маркова, шеф на Градската библиотека, на Донка Налбантова от “Старинен Пловдив ”, на Амелия Гешева, която показа книгата скументални мемоари за “Кмета на Стария град ”, както приживе е наименуван Начо Културата, без в никакъв случай да е бил кмет, нито резервата – кметство.

Вярвам, че този безконечен дух – Начо Културата, заченат в Лясково, роден в Асеновград и довян по Божия воля при неговата булка – Старинен Пловдив, която самичък сътвори като Пигмалион от глината, ще продължава да населява и Пловдив и Асеновград. Обещавам да се връщам по-често край бързата Чая, където мина едната половина от детството ми, сподели Антон Баев, чиято майка е родена край Чая.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР