Десетки арести бяха извършени в Белград, след като група буйстващи

...
Десетки арести бяха извършени в Белград, след като група буйстващи
Коментари Харесай

Десетки арестувани в Белград, след като протестиращите щурмуваха сръбския парламент

Десетки арести бяха осъществени в Белград, откакто група буйстващи стачкуващи нощес още веднъж влезе в конфликти с полицията и атакува и редица кореспонденти и всеки, който се опитваше да снима сцените , съобщи ДПА.

Полицията е задържала минимум 70 души, взели участие в насилието , съгласно известия в локални медии. Няколко души са ранени, показва локалният вестник " Блиц ". Основната проява обаче остана мирна от самото начало.
 
 БГНЕС

Снощният изблик на принуждение беше третият за общо четирите до момента вечери на митингите в сръбската столица.

До следващите конфликти в Белград се стигна, откакто група млади мъже, скандиращи патриотични възгласи, избутаха стачкуващите, които са срещу насилието, избутаха и металните заграждения и влязоха през незащитения основен вход на постройката на Народното събрание.
 
 БГНЕС

Разположената вътре полиция по-късно ги изтласка на открито и образува кордон пред входа на постройката . След това в продължение на час и половина чиновниците й бяха подложени на обстрел от нападателите, които хвърляха бутилки, факли и камъни по тях. Няколко от тях донесоха огромни бетонни парчета отнякъде и ги хвърлиха по служителите на реда.

В последна сметка тези офанзиви против полицията в един миг стопираха, само че двете групи останаха изправени едни против други, съвсем лице в лице.

Полицията в началото се въздържаше от приложимост на сълзотворен газ, само че след това прибегна до него, както и до приложимост на палки, с цел да приключи насилието, стартирано от групата млади мъже, които бяха разказани като " националисти " и " хулигани "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР